[INTERVJU] Kirunaforwarden gillar ”nya” KIF -”Alla är beredda att offra mycket”

 

Kiruna IF är ett av lagen i Hockeyettan som vi tror kan bli en riktig joker den här säsongen. Det känns som att klubben tagit ett kliv framåt och satsar i år en del mot det internationella hållet och det har kommit in ett gäng intressanta spelare.

– Jag tycker truppen i år känns väldigt intressant, vi har ett lag som har kommit varandra nära och kommit ihop som en bra grupp som gillar att tävla. Vi vill utvecklas och bli bättre hela tiden. Vi ställer högre krav på varandra och alla är beredda att offra mycket för att vinna matcher, säger Kirunaforwarden Martin Söderberg till Div1hockey.Att laget är att räkna med visade de inte minst under söndagens premiär när de fick axla underdogs-rollen men vann mot topptippade Piteå som tippas högt upp i tabellen som vanligt. Vad var det som gjorde att ni vann den här matchen?

– Vi jobbade hårt i tre perioder och hade ett bra försvarsspel där vi spelade enkelt och täckte skott. Jag tycker det var en jämn och bra match, stundtals hade vi mer kontroll på spelet och stundtals var de Piteå som hade det. Så matchen hade egentligen kunnat sluta hur som helst.

Söderberg själv klev fram i tredje perioden och blev den stora matchvinnaren genom att sätta det avgörande målet till 3-2 med 10 minuter kvar.

– Ja, vi hade just spelat boxplay och blivit fulltaliga, så fick vi ut pucken ur zonen och kontrade med en 2 mot 1. Jag fick en bra passning från Anthony (Paskaruk) och försökte skjuta snabbt och den gick in just ovanför målvaktens benskydd.

Härnäst möter Kiruna Kalix borta imorgon. Ett Kalix som vann sin premiär med 1-3 borta mot Lejon. Hur går tankarna om matchen?

– Vi vet att Kalix är ett bra lag så det gäller att vara med från start. Försöka ta med oss allt bra från förra matchen och fortsätta därifrån. Följer vi det vi har kommit överens om så blir det en spännande match.

Om vi säger att vi tror att ni vinner med 2-4, vad säger du då?

– Går vi in med en bra inställning och jobbar hårt så säger jag inte emot dig!Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!