Klart: Nyköping Gripen byter namn

Nyköping Gripen, eller Nyköpings hockeyförening ungdom eller vad heter egentligen klubben?

På måndagskvällen klubbades namnförslaget Nyköpings Sportklubb igenom på klubbens årsmöte. Och turerna har varit många och åsikterna spridda bland klubbens medlemmar och supportrar.

Den stora anledningen till att förslaget ens kommit upp ska vara att få en enhetlig klubb, där alla går under samma namn och logga. Och där alla känner tillhörighet till en och samma klubb, då även konståkning finns inom klubben.

Innan årsmötet ikväll så kallade sig A-laget för Gripen, och ungdoms sektionen tillsammans med konståkningen hette Nyköpings hockey ungdom. Att konståkningen inte vill ha hockey i sitt namn har jag och säkert många fler förståelse för.

Däremot så drar hängivna supportrar snabbt kopplingen till den historiskt sett bittra rivalen Södertälje Sportklubb. Som man genom många år har konkurrerat med.

Jag pratade med en medlem i ”Gripens” supporterförening Gryphons och hans kommentar följer.

Mattias Tarzan Hellman:

”Jag tycker det klingar alldeles för mycket SSK över just sportklubb. Förstår att dom behöver byta bort ordet hockey för att inkludera alla i föreningen. Men med tanke på historien med SSK och rivaliteten mellan Nyköping och SSK kanske man skulle valt idrottsklubb eller idrottsförening istället”.

I längden tror jag att man tjänar på att heta samma sak, för så vitt jag vet så har övriga hockeysverige svårt att förhålla sig till vilket namn man ska använda sig av, känns inte så proffsigt enligt min mening. Jag tror också att man kommer kunna dra mer nytta av att ha med ortnamnet i klubbens namn. För bland annat sponsorer och övriga kopplingar inom hockeysverige.

Kortsiktigt känns det som att man inte tagit någon som helst hänsyn till varken historien eller ur ett supporter perspektiv.

I morgondagens avsnitt av Gryphons podden avhandlar jag tillsammans med 3 andra i panelen detta ämne.

Podden hittar ni där poddar finns.

Väl mött.


Dela inlägg:

Anton Kviby-Plog

Bosatt i Nyköping och följer Nyköpings Sportklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!