Kontraktslösa guldkorn

Vi är en vecka in i juli och det är ca tre veckor kvar innan lagen börjar gå på is. Än är alla lag inte spikade, och än finns det många kontraktslösa spelare där ute som spelade i Hockeyettan förra säsongen. Vi har kollat igenom dessa och valt ut våra guldkorn. Vi ber om ursäkt på förhand om just din favoritspelare inte är med i listan.

I dagarna kommer vi även publicera inlägg om kontraktslösa målvakter, backar och forwards.

Vi börjar med ”gubben”. Conny Strömberg. Säga vad man vill, men göra poäng det kan han. Förra året startade han i Arboga, flyttade sedan till Örnsköldsvik och avslutade den i Hudiksvall. Den mångmeriterade 43-åringen gjorde totalt 61 poäng förra säsongen och har säkert inga planer på att sluta än. Andra rutinerade pjäser som fortfarande är lediga är Niklas Lihagen i Lindlöven, Jimmie Svensson och Andreas Holmqvist i Kalmar och Saku Salminen i Vimmerby

Vi fortsätter.

Petter Segersten i Vännäs, kan någon bara förklara varför denna gosse inte fått (eller tagit) chansen i ett topplag i ettan? ”Harvar runt” i lite mindre bra lag som Sollefteå, Örnsköldsvik och nu senast Vännäs där han lirat i två säsonger. 31 poäng på 37 matcher förra säsongen. Hade varit riktigt intressant att se vad han kan åstadkomma i ett topplag nuförtiden.

Johan Skiöld i Östersund har en tendens att göra riktigt fint med poäng i Hockeyettan. 17/18 gjorde han 48 poäng med Västerås, men förra säsongen spelade han dessvärre bara 8 matcher men gjorde ändå 5 poäng.

I Örnsköldsvik hittar vi två guldkorn. Sebastian Magnusson har varit en pålitlig poänggörare uppe i norr de senaste säsongerna och under sina fem säsonger i Övik har han noterats för 177 poäng. En annan är David Gunnarsson, som förvisso hade det lite trögt på poängfronten 17/18, men som gjorde 28 poäng på 27 matcher ifjol.

Uppe i norr har vi även Leonard Forselius i Kiruna IF. 26 poäng på 27 matcher ifjol, 26 poäng året innan. Verkar passa bra uppe i Norrland. Ni med koll på Norra vet ju även vem Joni Liljeblad är. Har dock svårt att se han röra på sig. Till en annan stad och lag i Hockeyettan alltså.

I det andra Kiruna – AIF så finns Emil Jakobsson. Lagkapten. Har öst in poäng de senaste åren. Kommer nog inte röra sig från Kiruna inte, men han är ju ändå en intressant spelare måste vi säga.En liten joker tycker vi Adrian Sjöqvist är. Han kom till Tyresö/Hanviken från Division 2 under pågående säsong och gick in direkt och gjorde 11 poäng på 10 seriematcher, och 6 poäng i kvalserien i ett bottenlag. Intressant.

I Tranås hittar vi Kristoffer Backman som stänkte in 19 kassar ifjol vilket nog är mest av alla som fortfarande är kontraktslösa.

I Segeltorp har vi en hel radda med spelare som borde ha en hel del intresse. Vad sägs som Matthias Sundberg (30 poäng på 45 matcher), Robin Sjörén (22 poäng på 35 matcher) och Nicklas Nilsson (35 poäng på 36 matcher)?

Högga Högga Högga. Piteåspelaren Joakim Högberg är fortfarande utan kontrakt. Har bara de senaste två säsongerna gjort 106 poäng. Råkade ut för en skada ifjol, och frågan är hur det står till med den?

I Nybro har vi de två guldkornen Dennis Santesson som gjorde 35 poäng på 32 matcher förra säsongen och Simon Mattsson som gjorde 29 poäng på 33 matcher. Varför har inte dessa herrar skrivit på nytt? Eller varför har de inte fått förlängt? Eller vad har de i kikaren?

Jonas Kapla och Patrick Eriksson, behöver vi säga något mer? De meriterade Malungsforwardsen gick in och gjorde 43 poäng på 30 matcher och 37 poäng på 35 matcher, såklart.

MAX LALANDER. Här vill vi ha en till förklaring. Varför får inte denna lirare chansen i Allsvenskan? Öser in poäng i Hockeyettan. 44 poäng förra säsongen. Det värvas spelare som får en att höja på ögonbrynet, men en sån här lirare får inte chansen? Kom igen. I löven finns även backen Filip Bergmark, som gjorde 22 poäng på 35 matcher från sin backplats.

Evan Allen kan det inte varit någon som missade förra säsongen. Gjorde succé när han kom, även om han kanske gled iväg lite på slutet. Det blev totalt 33 poäng på 29 matcher tillslut.

I Kallinge/Ronneby har vi Stefan Söder som ännu inte skrivit på varesig ett nytt kontrakt eller ett kontrakt någon annanstans. 47 poäng ifjol, varav 18 mål. Även Adam Hirsch är kontraktslös. Han öste förvisso inte in poäng ifjol, men vi känner ändå att han har riktigt bra med potential.Även 40 poängs Mattias Åkesson i Troja/Ljungby är också utan kontrakt. Har spelat hela karriären i klubben och lär knappast byta nu, men varför har han inte kritat på en förlängning?

Henrik Olsén i Borlänge är en spelare att kasta iallafall ena ögat åt. Kan mycket väl ta ett kliv till i utvecklingen i rätt miljö. Även backen Christoffer Björklund är ledig.

Oscar Skiöld i Enköping. Han startade med att göra 21 poäng på 21 matcher i Hammarby, men hade väl inte riktigt samma poängsnitt i Enköping. Men killen har ju potential, helt klart.

I Halmstad har vi Niklas Bunnstedt. Ingen poänglirare på det sättet, men är alltid beredd att ta kamperna. Tuff.

Hudiksvall. Patrik Elfsberg och Sebastian Manberg. Grymma poänglirare båda två. Vart ska ni? Och Erik Flood, backen. 27 poäng förra sässen.

Meriterade, rutinerade och TUFFA Henri Auvinen i Boden är ledig. Dyr spelare, meeen det är han värd. Gillar dock inte behandlingen av Fredrik Larsson förra säsongen. Killen har ju potential och har varit grym i både Hockeyettan och Division 2 tidigare. Kan någon bara knipa honom och ge honom en ärlig chans, tack.

I Forshaga har vi lagkaptenen Karl Pearson som fortfarande är ledig. Vore kul att se honom i ett bättre lag.

204 cm långa och 125 kg tunga Patrik Magnusson i Dalen är fri. Bara hans längd och vikt gör honom ju värd att värva. Typ.

Vi har ju även ett gäng slipsar lediga längst där bak som vaktar målen. Här har vi Oscar Malm i Kallinge/Ronneby (92.3% på 26 matcher), Robert Hestmann som förvisso kanske inte levde upp till förväntningarna i Kalmar men som gjort det strålande tidigare och vi har hört att Sammy Gustafsson är tillbaka nästa säsong från sin skada.

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!