KRIF – Hela Sveriges Farbror Melker

Trots ofta täta matcher mellan IFTL och KRIF så är ändå KRIF ett lag som förtjänar respekt. Det sprutar aldrig popcorn men å andra sidan så står de inte heller där med tiggarmössan och skramlar i panik. Snarare är KRIF ett sådär lagom lag. Lika lagom som ett paket Bregott efter 10 minuter. Lika lagom rolig men ändå på nåt sätt fumligt driftig som farbror Melker. Det händer saker kring laget men man kommer på något sätt aldrig riktigt i hamn.

Förra säsongen kom en rekyl från den aningen misslyckade säsongen innan. Med en av ettans bästa trupper fick man respass av Tranås i playoff. Resultatet blev en bantad spelartrupp inför förra säsongen. Det gjorde att man knep tredjeplatsen under hösten, efter Troja och Nybro. Allettan var man aldrig riktigt med i utan slutade femma.

När man sedan fick Vimmerby i PO så var sagan slut. Melker åkte på semester. KRIF verkar ha väldigt svårt mot just småländska höghöjdslag.

 

Målvakter:

Man har kvar firma Edman/Nivalainen. Inte speciellt mycket att säga om det. Edman är i sina bästa stunder en toppmålvakt i ettan. Nivalainen har potential och kan mycket väl utmana om förstaskyffeln i år. Ett stabil och relativt starkt målvaktspar som kommer leverera men kanske inte skina som det renaste guld.

 

Backar:

Precis som vilken regering som helst så väljer även KRIF att spara på försvaret. Till dags datum har man signat på sig fem backar.

Jonatan Asplund hämtas in från ungefär halva hockeysverige. Förra säsongen hann han med fyra klubbar innan han gick på semester. AIK, Väsby, Vallentuna och Lindlöven. Asplund får läggas i kategorin breddvärvning med utvecklingspotential.

Från Östersund hämtar man Ludvig Carlsson. Ett helt okej förvärv för att stärka defensiven. Framåt kanske inte Ludvig kommer göra samma avtryck. Men kort och gott en såndär fin standardmjölksvärvning som kommer stärka backsidan.

Jacob Isaksson gör lite comeback. Uppehåll förra säsongen och dess för innan i Vimmerby. Ett uppehåll som inte kommer påverka nämnvärt. Herr Isaksson kommer vara redo för spel i oktober och om formen finns där så kommer han att vara ett av KRIFs mer offensiva backhot.

Jonathan Karlsson lockas över från Surahammar. Förvisso inte alls svårt att locka någon bort från Surahammar. Då syftar jag inte på laget utan orten. Om någon vill uppleva melankoli så är Surahammar resmålet att se. Det är snarare märkligt att inte flyktingströmmen är större därifrån. Hur som helt så breddar Jonathan truppen men inte mycket mer.

Visby/Roma har fått släppa Tomislav Lovric. Ett vettigt förvärv av vad jag såg av honom i V/R. Stjärnback är det inte men en back som gör sitt jobb utan att synas för mycket.

Man har lyckats värva ihop en halv saltkråka på backsidan. Karaktärer blandas hejvilt. Ludvig, Tomislav och Jacob kan ses som lite karaktärer medans Jonatan och Jonathan snarare hamnar i kategorin Södermans. Man får vara med med inte i huvudrollen.

 

Forwards:

KRIF får ett jättetapp när hela lagets Båtsman sticker. Alexander Hievert lämnar och det är en riktig förlust.

För övrigt har KRIF fått behålla en stabil stomme på forwardssidan. Brissle, Laz, Nordfeldt och Björk kommer få bära laget likt den alltid lika glada och kompromissvilliga Malin.

Gabriel Johansson från Forshaga, Sebastian Sundlöv från Brynäs J20 och Hampus Roos från Olofström plockas in som breddning. Tre spelare med potential men som kanske inte kommer bära det tyngsta ansvaret.

Spännande är däremot Eddie Levin från HV J20. 42 poäng på 40 matcher förra året bådar gott för ett genombrott i år. Traditionellt så brukar dessa ungtuppar kommer in och fixa 20-30p även sitt första seniorår. Något som jag inte tror är omöjligt för Eddie. Speciellt inte som det i nuläget inte är den största konkurrensen om platserna.

Ludwig Wisten och Jacob Ringsby har haft sitt första år i KRIF och bör kunna ta nästa steg. Något som kommer behövas om man vill återupprepa fjolårets säsong.

Utöver det har man knutit till sig Jacob Hallberg och Oliver Glennmar. Ursäkta uttrycket och låt mig ha fel men detta det är inte här vi hittar det tunga artilleriet.

 

Sammanfattning:

Likt många andra så kör KRIF lite försiktigt i år. Men tiderna är som sagt osäkra. Därför hittar man både etablerat och en hel del prisvärda wildcards. Ska man försöka helhetsbeskriva KRIFs trupp så är det en hantverksfirma där hälften är rutinerade rävar och en andra hälft av praktikanter – precis som i många andra lag.

Den generella känslan är dock att kvalitén i nuläget är sämre än förra året. Man har spetsen men inte bredd-bredden. Skillnaden mellan spetsen och breddbotten är stor och därför blir det osäkrare.

Målvaktssidan står sig riktigt bra. Backsidan ska fyllas på med ett par namn till. Kvalité in där och det blir ett lyft. Forwardssidan är i princip mättad och har rätt bred variation.

Ja, faktiskt som det ser ut även hon konkurrenterna.

Tack vare den starka målvaktssidan och en bra stomme forwards så blir därmed betyget 3,5/5.

Det skiner inte guld om laget men där finns helt klart kvalité nog att tämligen enkelt ta sig till allettan.

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!