Kristianstad rasar mot spelschemat i kvalserien

Till veckan drar kvalserien till Allsvenskan igång och idag släpptes spelschemat. Kristianstad inleder med fyra matcher på åtta dagar, mot bland annat Boden, Hudiksvall och Tranås på bortaplan och det har gjort att klubben nu rasar för resekostnaderna som kommer att bli.

– Med det här matchupplägget kommer det att bli enorma resekostnader för våran del. Det är beklagligt och inte rättvist rent sportsligt. På sju dagar ska vi avverka fyra matcher där två av dem är mot lagen som ligger längst norrut. Hur det sydligaste laget i serien kan få det här spelschemat förstår inte jag. , säger KIK:s ordförande Christian Falk till Kristianstadsbladet.

På grund av kostnaderna för flyg upp till Boden så skulle laget åkt buss dit och hem, men i och med att de möter Boden borta på torsdag och Vita Hästen hemma på lördag så måste de flyga hem vilket ger kostnader de inte hade räknat med.

– Ishockeyförbundet vet vilken ekonomisk sits vi klubbar sitter i och borde ha kunnat göra det så smidigt som möjligt för alla. Jag har full förståelse för att de högre rankade lagen ska ha ett bättre spelschema, men att vi har fått det absolut sämsta tycker jag är konstigt, fortsätter Falk.

I artikeln berättar Falk även att de inte kommer överklaga spelschemat och att han räknar med att näringslivet kommer ställa upp och hjälpa klubben även den här gången.

Dela inlägg:

One thought on “Kristianstad rasar mot spelschemat i kvalserien

  • 18 mars, 2019 kl. 17:49
    Permalänk

    Misstänker att Kristianstads IK är i konkurs före sommaren. Frågan är om det är rätt att ha med detta lag i kvalserien, när de inte ens klarar av rent ekonomiskt att spela den vanliga hockeyettan utan att gå under ekonomiskt. Måtte ishockeyförbundet en gång för alla sätta ner foten i denna följetong Kristianstad.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!