Kristianstads årsmöte – gick över 700 000 kr minus

Kristianstad höll under onsdagen sitt årsmöte. Där visade man upp mycket skrämmande siffror.

Bokslutet visade att klubben gick back hela 721 183 kr(!), och där kan man även lägga till en skatteskuld hos Kronofogden på flera hundratusen. Anledningen till detta enorma resultat ska vara på grund av att lönekostnader ökat då de stärkt upp organisationen, intäkssidan minskade mycket då laget inte nådde kvalserien och ökade kostnader för löner och för hockeygymnasiet. De nådde heller inte sitt upp till sitt mål gällande sponsorförsäljning.

”Föreningen har ett väldigt gott rykte om sig och det är många som framhåller att Kristianstads IK är en viktig faktor i Hockeyettan. Tyvärr har vi ett minus EK på 1 400 000 som vi ska arbeta bort under den kommande säsongen.

Dessutom tog vi extra utgifter i samband med kvalserien säsongen 16/17 som tyvärr fick belasta resultatet för säsongen 17/18. Vidare har vi verkligen vänt upp och ner på hela ryggsäcken och säkerställt att vi har med alla fakturor och att inga oväntade kostnader ska dyka upp under det kommande räkenskapsåret.

Intäkten från NHL-avtalet gällande Joel Persson på 725 000 kr kan vi dessvärre inte tillgodoräkna oss under föregående räkenskapsår. Detta på grund av att Joel skrev på först några dagar in i maj, alltså på det nya räkenskapsåret.

Styrelsen ser med god förhoppning fram emot nästa räkenskapsår där vi budgeterar med en vinst på 1 700 000 kr. Dels genom pengarna från Joel Persson, dels genom en minskad lönebudget samt att vi har gjort klart med större sponsring till den här säsongen”, skriver man på klubbens hemsida.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!