Krönika: De som sår med tårar skall skörda med jubel

Jag säger som de gamla grekerna. Det är inte fallet som gör ont – det är landningen.

Troja landade hårt. Stenhårt. Faktiskt förtjänade inte laget att åka ut. Men två topproducerande femmor, vettig backuppsättning och två målvakter som höll ihop det stora delar av säsongen borde ödet varit ett annat. Men öde är öde och man får det ödet man förtjänar. Nu startar ett nytt återtåg.

Till skillnad mot Leksand så har Ljungby inte haft järnväg sen 1994. Därav behöver vi inte förlita oss på SJ:s punktlighet – vilket Leksand verkar ha gjort för många gånger. Troja, sponsorer och vi supportrar styr detta själva. Tillsammans kan vi studsa tillbaka till Hockeyallsvenskan snabbare än vad många tror.

Den stora skillnaden denna gången, jämfört med senaste degraderingen, är att Troja, Håkansson och sportgruppen har steppat upp en nivå på förvärven. Med Pelle kom ett gäng lovande ungdomar från norra Skåne och resten av Sverige. Tobias Törnqvist, Oskar Norlöv, Jonathan Johnsson, Alexander Lindqvist Hansen, Pierre Nilsson Grans hade inga tunga meriter med sig in i bagaget. Ja, de utvecklades i Troja men det tog ett par år innan de tog nästa steg. Steg som några av dem inte ens tog i Troja. Som vi nu vet tog det Pelle tre år att utveckla den truppen till avancemang.

Det stora skillnaden nu är att de förvärv som kommer in nu är ett par år äldre och med erfarenhet av seniorhockey. Seniorhockey som de spelat och faktiskt levererat i.

Gustaf Berling har öst in poäng i Halmstad – 54 st närmare bestämt.

Adam Byström Johansson hade det tufft att slå sig in i BIK Karlskoga. Utlånad till IFK Arboga där han producerade. Förvisso i den något sämre västra Hockeyettan men ändå produktion på seniornivå.

Johan Lindholm körde ihop 38p i Tyringe SoSS och Huddinge förra året. 26p i Tyringe – som faktiskt var ett bottenlag i ettan tyder på lite kvalité.

Mikael Roslund skrapade ihop 32p i HA74. Ett HA74 som verkligen körde fast i botten. 32p i ett bottenlag måste ses som starkt.

Trojas backuppsättning ser i nuläget riktigt bra ut. Kanske den bästa i hela Hockeyettan Södra. Fem backar med massor av rutin från toppen i ettan och Hockeyallsvenskan. Här sitter seriekonkurrenterna och dreglar av avund.

Målvaktsparet med Wictor Ragnewall och Anton Svensson är toppnivå. Jämför man detta med Marcus Due-Boje och Johan Nielsen som kom vid förra degraderingen så är det som natt och dag. Wictor och Anton kommer få duellera stenhårt om förstaspaden.

Med några fler fina förvärv in så kommer Roger Forsberg att få betydligt bättre förutsättningar än Pelle Svensson fick. Kan Roger få ihop laget och utveckla dessa spelarna en nivå till kan det bli en riktigt rolig säsong. Sannolikt kommer Troja vara bra men frågan är om lagbygget kan bli tillräckligt bra för att på allvar utmana uppåt. Detta är upp till Roger att försöka få till.

Det som man nu vill se är ett par karaktärer likt Lindqvist-Hansen. Ett par spelare som äter puck och är en jobbiga jäklar att möta. Rollen som ALH, Tobias Törnqvist och Mattias Nilsson bar förra året. Det får gärna bli en spelare som inte har samma hobby som Lindqvist-Hansen. Alexanders favoritsyssla var ju nämligen att bränna de frilägen hans fantastiska speed gav honom. Det får dock gärna bli en spelare som har samma hobby som Alexanders andra favorithobby. Att fira varje mål som om det vore TV-pucken.

Sammanfattningsvis: Årets upplaga av återstarten visar att Troja faktiskt menar allvar. Man gör ingen återstart. Man gasar direkt. Sportgruppen, Daniel Håkansson och Roger Forsberg påvisar beslutsamhet. Förra gången menade jag att en återstart till HA kommer ta 3-4 år. Fortsätter Troja leverera såhär så kan det kortas avsevärt. Se bara på Västerås och Södertälje. Det går att studsa tillbaka på ett år om man vågar. Logiskt är att Troja kommer vara som bäst om 2-3 år och att det är där målsättningen bör ligga. Känslomässigt känns det som att återstudsen kan gå fortare än så. Återstudsen kan komma redan i april.

Nu gör vi det här tillsammans. Ni som har möjligheten så är en bra start att gå med i Miljonklubben. En miljon extra kommer betyda massor i denna satsning.

Nu kör vi!

//Mr Troy

Tips – Åsikter – Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!