Krönika: Kall Kalla inget för Kallinge/Ronneby

Charlotte Kalla är en märklig idrottskvinna. Hon kan vara uträknad. Hon kan vara medelmåttig. Hon kan få hjärtfel. Hon kan vara riktigt sur. Det hon också kan är att prestera när det gäller. Charlotte Kalla har den unika förmåga att åka runt på halvfart i världscupen för att sedan alltid leverera när det gäller.

Kallinge/Ronneby påminner till vissa delar om Kalla. Kallinge/Ronneby har många gånger hamnat i tuffa situationer, då framför allt ekonomiskt. Ett lika säkert vårtecken som göken har varit att KRIF går ut och meddelar att ekonomin är körd i botten. När halva hockeysverige då tror att göken ska gå i graven så överlever den för att till hösten sjunga ut bättre och högre än man någonsin kunde ana.

För så verkar Kallinge/Ronneby jobba. Man älskar motvinden i ekonomin och ur det så lyckas man år efter år att sätta ut ett lag på banan som levererar resultat. Man lyckas hålla sig varmare än en kall Kalla.

I år kommer det bli precis likadant. Trots ansträngt ekonomi så kommer klubben – likt de proffs man är – att sätta samman ett lag som kommer ta sig till Allettan och där kommer man utmana om topplaceringarna. Speciellt i år när Hockeyettan Södra slås ihop med Hockeyettan Västra. Finns förre lag i den serien som kan hävda sig mot söderlagen.

Lagmässigt så har man knutit till sig den gamle bekantingen Stefan Söder. När Stefan är på spelhumör tillhör han Hockeyettans absolut bästa spelare. När Stefan har motivation är han en pina för vilket motståndarförsvar som helst. 180p i Hockeyettan på 198 matcher och ytterligare 29p på 52 matcher i play-off talar sitt tydliga språk. Efter att ha gjort en riktigt bra säsong i Troja/Ljungby fick han prova på Allsvenskt spel med Pantern innan han åter igen hamnade i Kallinge. Ett lag han nu valt att fortsätta i – till klubbens och supportrarnas stora lycka.

En annan nyckelpjäs som stannar är Sebastian Magnusson. Magnusson är en sån spelare man märker av när han är på banan. Med sina nära två meter plus skridskor så får han omgivningen att se ut som dvärghockey. Detta kommer bli hans 8:e säsong i klubben och spelare med klubbhjärta brukar vara de som lyfter sig när det drar ihop sig kring streck och play-off. Men andra ord, Sebastian kommer bära en nyckelroll i laget.

Den tredje nyckelspelaren kommer bli Daniel Andersson. 25-åringen kommer närmast från Kristianstad IK där han 24 respektive 33p de senaste säsongerna.

Backsidan ser i dagsläget lite tunn ut. Den som egentligen sticker ut positivt så är det Oskar Lindgren. 21-åringen fick förtroende förra säsongen och levererade. +15 och 18p är ett fint facit för en så ung spelare. Blir han nästa Joel Persson?

I Martin Ekström vet KRIF vad man får. 29-åringen är en rutinerad ettanspelare som kommer betyda mycket för klubben i år.

Oscar Malm lär få rollen som uttalad förstaspade och klubbens huvudsnickrare. Spaden för att skicka iväg kontringspuckar då Oscar inte samlade på sig en enda poäng under hela förra säsongen. Hammaren för att Oscar kan spika igen. 93,3% i räddningsprocent är riktigt bra och visar varför KRIF ger honom förtroende. Bakom Oscar finns det oprövade men lovande kortet Daniel Rosengren. Daniel kommer från juniorspel i Djurgårdens J20 Superelit och får nog försöka manövrera ut Oscar så gott han kan. Men allt kan hända.

För övrigt innehåller truppen en hel del intressanta namn där åtmindstone några av de unga spelarna måste klara steget in i seniorhockeyn. Gör de det så finns alla förutsättningar för spel i Allettan. Lyckas man få ihop spelet – med några positiva överraskningar – så kommer man traditionsenligt att gå långt under våren 2019 samtidigt som den ekonomiska göken börjar sjunga om likviditetsbrist och underskott. Man gör en Kalla helt enkelt. Håller sig kall och lyckas ändå som bäst när det gäller.

Mr Troy tippar: Till Allettan och sedan minst till play-off 2.

Nu går vi ut och njuter av solen.

//Mr Troy

Tips – Åsikter – Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!