Krönika: Mot nya tider

Säsongen tog slut lite tidigare än förväntat – i alla fall för de flesta. Två raka torskar mot Vimmerby och samtliga fick gå på semester.

Generellt sett tycker jag att laget presterade som förväntat med tanke på förutsättningarna. Lagbygget kom igång sent och spelare man vill ha hade sannolikt redan signat med andra klubbar. Därav fick man det materialet man fick och gjorde det okej utifrån det.

Om man ska sammanfatta säsongen lite kort så fanns där en statistisk trend med vikande målskytte – inklusive powerplay – ju längre säsongen gick. Samtidigt var trenden motsatt gällande insläppta. Egentligen var det bara under höstseriens första halva som målskyttet verkligen lossnade för laget. Efter det såg man tydligt att det saknades den där spetsiga spetsen.

Det man levde på hela säsongen var att man faktiskt hade ett dugligt lag med bra försvar och två målvakter med klass. Man kommer en bra bit med ett bra grundlag men för att gå hela vägen måste detta kryddas med spets. Det lyckades man inte med i år och det är få lag som lyckas med det under sitt första år efter degradering. Därmed är läget ganska normalt.

Det är nu det ska blickas framåt.

Det är nu det ska börja byggas på allvar.

Roger Forsberg och Troja är överens om en fortsättning. Det är nu Rogers lagbygge på allvar skall göra avtryck. Om säsongen 19/20 slutar i något annat än kvalserie och minst en fjärdeplats i den så måste det ses som en fiasko. Om inte man är med topp tre i samtliga serier måste det ses som ett misslyckande. För nu ska grunden vara lagd och nu ska det börjas bygga spets.

Det råder säkert delade meningar om huruvida Roger skulle få fortsätta som tränare. Vi ska då komma ihåg att Pelles första säsong slutade med ungefär samma facit. Det var säsong två som Pelle tog laget till kvalserien men inte riktigt orkade hela vägen. Det var säsong tre som laget blev starkt nog och avancerade. Liknande utveckling förväntas av Roger. Liknande press skall också läggas på honom.

Innan dess skall det avverkas ett årsmöte hos föreningen. Något säger mig att det kan hända saker där. Enligt rykten så ska det finnas underlag för en oväntad händelseutveckling. Dock är inte informationen så pass tillförlitlig att Mr Troy väljer att gå ut med mer.

Men oavsett vad som händer så vänder vi nu blad och blickar framåt. Det är nu den egentliga resan börjar. Det är nu som de positiva vindarna skall börja blåsa.

Det är nu resan tillbaka börjar.

Nu kör vi.

// Mr Troy

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!