Lag för lag: Asplöven

Det är dags för den årliga Lag för lag där vi går igenom samtliga trupper i Hockeyettan inför säsongen! Ett lag presenteras varje dag. För att göra det lite extra spännande så försöker vi oss även på att tippa lagens slutplacering i grundserien. Först ut är Asplöven i norr!

 

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Få spelare att välja bland, men säger i nuläget Elias Pirttimaa och Sami Koskenkorva.

Huvudtränare: ?
Assisterande tränare: ?

 

Asplöven har det kämpigt med ekonomin och den senaste säsongen kan förknippas lite med kaos. Inför kommande säsong har klubben fått dra ner rejält på kostnaderna och det har resulterat att man i nuläget inte har en enda spelare kvar från fjolåret. Totalt har man i dagsläget 5 spelare på kontrakt. 5 nya spelare – varav 4 är finländare och en är svensk. Detta gör att en genomgång på Asplövens trupp är ganska svår då många platser är kvar att fyllas, men då vi börjar med lagen vi placerar sist i tabellerna så måste Asplöven i dagsläget hamna på plats nr 11.

På målvaktssidan har klubben plockat in finländaren Vilppu Vanha som de senaste fem säsongerna spelat för TIHC i Finlands fjärdeliga. Förra säsongen spelade han 19 matcher med en total räddningsprocent på 90.7% och 90.5% på 5 play off-matcher. I nuläget har Asplöven bara en målvakt klar.

På backsidan får han sällskap av sin landsman Elias Pirttimaa som endast är 17 år gammal. Han har spelat juniorhockey i Finland men har de två senaste säsongerna spelat för Haparanda/Tornios J18 i J18 Div.1 där han noterades för 40 poäng på 35 matcher från sin backplats förra säsongen.

Framåt har man tagit in de två finländarna Aapo Alapuranen från JYP U20 (9 poäng på 21 matcher) och som spelade tre matcher med RoKi i andraligan samt Miika Hymylä från Kisa-Eagles i Finlands fjärdeliga där han förra säsongen var lagkapten och gjorde 8 poäng på 19 matcher. Man har även värvat sin i nuläget enda svensk – Sami Koskenkorva från Haparanda/Tornios J18 där han gjorde hela 77 poäng på 37 matcher.

Vad säger man om Asplöven? Det är omöjligt att göra en större bedömning av laget men jag kan känna att i nuläget räcker man inte till för att tippas högre upp i tabellen varken om man tittar på antalet spelare eller om man tittar på spelarkvalitén. Finlands fjärdeliga är kanske inget som imponerar, men de kanske imponerar desto mer i Hockeyettan? Det får vi se i vinter. Än är det många platser som ska fyllas i laget och vem vet? Det kanske är riktigt bra spelare, det får vi se. Men i nuläget imponerar inte Asplöven.

 

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Vilppu Vanha
Backar:
Elias Pirttimaa
Forwards:
Aapo Alapuranen
Miika Hymylä
Sami Koskenkorva

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Asplöven

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!