Lag för lag: Enköpings SK

Tips på slutplacering: 5:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Niklas Rigelius

Huvudtränare: Robert Kimby
Assisterande tränare: Johan Jonsson

Snittålder: 23.08
Snittlängd: 182.72 cm
Snittvikt: 82.56 kg

Målvaktssidan i Enköping består den här säsongen av Simon S:t Cyr som är kvar från förra säsongen då han spelade 25 matcher (92.9%) och Pontus Hagman som värvats från AIK´s J20 där han spelade 17 matcher i SuperElit (90.2%).

På backsidan är det Marcus Johansson från Västerås J20, Wilmer Lindblad från Örebros J20, Robin Nilsson från Västerås och Hercules Ölander Horn från Hudiksvall som är helt nya. De som är kvar från förra säsongen är Fredrik Juhlin, Douglas Alenbring (var utlånad till Enköping från Västerås ifjol), Andreas Lindquist, Fredrik Lundint, och Andreas Sojé.

På forwardssidan är bl.a Daniel Andersson (23 poäng på 33 matcher), Simon Nilsson Cederborg (16 poäng på 30 matcher) och Jesper Sojé (23 poäng på 33 matcher) kvar från förra säsongen. Nyförvärven på den här positionen är juniorlandslagsmeriterade Eric Berkerud från AIK´s J20 (15 poäng på 32 matcher), Rasmus Hedin från Leksands J20 (20 poäng på 44 matcher), Mattias Johansson från Wings HC (28 poäng på 44 matcher), Adam Lidström från Västerås (2 poäng på 44 matcher), Niklas Rigelius från Lindlöven (10 poäng på 35 matcher), Tobias Smids från Västerås J20 (31 poäng på 46 matcher) och Hampus Wallin från Västerås (6 poäng på 42 matcher). Dessutom har tuffe Jesper Bärgård valt att återvända efter att ha lämnat för Borlänge i slutet av förra säsongen.

Enköping är väl inte ett av lagen som blomstrat mest de senaste säsongerna, men det känns som att man nu har något nytt och spännande på gång. S:t Cyr är en säker sista utpost och bland nyförvärven hittar vi bl.a spelare som var med och tog upp Västerås till Allsvenskan i våras. Att Bärgård väljer att vända tillbaka är riktigt bra för laget och dessutom vann nyförvärvet Rigelius lagets interna poängliga på försäsongen och kan han fortsätta på det spåret så kan han bli riktigt vass den här säsongen.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Pontus Hagman
Simon S:t Cyr
Backar:
Douglas Alenbring
Marcus Johansson
Fredrik Juhlin
Wilmer Lindblad
Andreas Lindquist
Fredrik Lundin
Robin Nilsson
Andreas Sojé
Hercules Ölander Horn
Forwards:
Daniel Andersson
Jesper Bärgård
Rasmus Hedin
Adam Lidström
Simon Nilsson Cederborg
Dennis Näslund
Niklas Rigelius
Jesper Sojé
Hampus Wallin
Tobias Smids
Ludwig Ahlin
Eric Berkerud
Mattias Johansson
William Warging

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5. Enköpings SK
6. Väsby IK
7. Nyköping Gripen
8. Hammarby IF
9. Vallentuna BK
10. Tyresö/Hanviken
11. Sollentuna HC
12. Trångsunds IF

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!