Lag för lag: Forshaga IF

 

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Robin Sterner

Huvudtränare: Per Lundell
Assisterande tränare: Stefan Erkgärds och Andreas Svensson

Snittålder: 23.21
Snittlängd: 182.7 cm
Snittvikt: 82.91 kg

Detta svårtolkade Forshaga. Kan sluta på en niondeplats, men kan likt f*rbannat sluta högre upp. Slutade på plats 11 i grundserien ifjol, så att tippas på plats 9 känns ändå ganska rimligt.

I målet finns David Söderberg kvar som har spelat hela karriären i klubben. Förra säsongen stod han 10 seriematcher (92.2%) och en playoff-match (81.8%). Till kommande säsong får han en ny målvaktskollega i Hugo Svensson från Division 2-laget Kil. Han spelade 18/19 15 seriematcher (92.5%) och två kvalmatcher (91.6%).

Backsidan består endast av ett enda nyförvärv – David Lennartsson från Köping. Annars kör de vidare på i den närmsta samma backsida som förra säsongen där bland annat Niclas Edman som spelat flera säsonger i Allsvenskan och SHL-meriterade Jesper Nordin finns.På forwardssidan finns även där en hel del spelare kvar, men här finns också betydligt fler nyförvärv. Den som sticker ut mest är givetvis mångmeriterade Robin Sterner från Kristianstad (36 poäng på 48 matcher) som har meriter från både SHL och Allsvenskan. Han får även sällskap av Robert Tellberg återvänder från Grums (14 poäng på 14 matcher), Oliver Kandergård från Huddinge (25 poäng på 48 matcher), Anton Klint från Färjestads J20 (28 poäng på 47 matcher i SuperElit), Hédi Fetnassi från Grums J20 (29 poäng på 30 matcher i Elit) samt Fredrik Engström från Hammarö (37 poäng på 30 matcher) är på try out.

Som vi skrev tidigare så tycker vi att Forshaga är ett lurigt lag att placera i tabellen på förhand. Det är kul att Söderberg kommer få en större roll i kassen, backsidan känns stabil och på forwardssidan har man fått in ett gäng intressanta spelare som Sterner, Kandergård, Tellberg mfl och vi blir förvånade om Forshaga inte lyckats ta ett kliv framåt jämfört med förra säsongen.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Hugo Svensson
David Söderberg
Backar:
Niclas Edman
Linus Englund
Ludvig Hultgren
Viktor Kyrk
David Lennartsson
Jesper Nordin
Oskar Skärberg
Henrik Tång
Forwards:

Fredrik Engström
Hédi Fatnassi
Oliver Henriksson
Oscar Jemail
Robin Johannesson
William Johannesson
Gabriel Johansson
Oliver Kandergård
Anton Klint
Anton Rhöse
Kimmy Skogland
Carl Stapleton
Robin Sterner
Robert Tellberg

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Forshaga IF
10. Linden Hockey
11. Surahammars IF
12. Malungs IFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!