Lag för lag: Forshaga IF

Tips på slutplacering: 8:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Backsidan

Huvudtränare: Per Lundell
Assisterande tränare: Mathias Stenholm

Snittålder: 23.67
Snittlängd: 183.45 cm
Snittvikt: 84.45 kg

Forshaga kör vidare på samma målvaktspar ytterligare ett år. Det är Jonas Westerlund som är klar för sin sjätte raka säsong i laget. Förra säsongen spelade han 14 matcher och hade en räddningsprocent på 90.7%. Den andre målvakten är David Söderberg som spelat hela sin hockeykarriär i klubben förutom ett par utlåningar. Förra säsongen hade han 91.6% på 20 matcher.

På backsidan har bland annat meriterade Niclas Edman, Karl Pearson och Henrik Tång valt att stanna. In har Jesper Nordin från Tranås och Ludvig Hultgren från Färjestads J20 kommit.

På forwardssidan är det Gabriel Johansson från Grums som är helt ny (17 poäng på 33 matcher), och även Robin Johannesson värvas från Färjestads J20 men han var utlånad ett par matcher till Forshaga förra säsongen och samma sak är det med Filip Nordström. Bland spelarna som valt att förlänga finns lagkaptenen Stefan Kask (26 poäng på 31 matcher), ass.kaptenen Andreas Norrman (21 poäng på 24 matcher), Jonas Johannesson (17 poäng på 26 matcher) och Kimmy Skogland (35 poäng på 34 matcher).

Forshaga känner sig säkra med sina målvakter och det är ett stabilt målvaktspar man har här. Förlängningarna framåt av bl.a Skogland, Kask, Norrman och Johannesson är viktiga och förväntas leverera även kommande säsong. Egentligen är backsidan den position vi tycker känns väldigt intressant. Edman har meriter från SHL, Allsvenskan och från utlandsspel, Nordin har meriter från SHL och Allsvenskan, Pearson har spelat i Allsvenskan och i Norges högstaliga och Tång har meriter från juniorlandslaget. Det är en minst sagt spännande och intressant backsida här.

Vi tycker att placering 8-5 känns svårtippade på förhand. Forshaga har en spännande trupp och vi blir inte förvånade om laget hamnar någon placering högre upp än vårat tips.

 

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
David Söderberg
Jonas Westerlund
Backar:
Niclas Edman
Linus Englund
Ludvig Hultgren
Viktor Kyrk
Jesper Nordin
Karl Pearson
Oskar Skärberg
Henrik Tång
Nils Wilhelmsson
Forwards:

Billy Dahlgren
Joakim Hedlund
Oscar Jemail
Jonas Johannesson
Robin Johannesson
Gabriel Johansson
Stefan Kask
Filip Nordström
Andreas Norrman
Anton Rhöse
Kimmy Skogland
Carl Stapleton
Benjamin Trust

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Forshaga IF
9. IFK Arboga
10. Grums IK
11. Malungs IF
12. Surahammars IF

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!