Lag för lag: Grums IK

Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Pelle Hedlund och Johan Mörnsjö

Huvudtränare: Henric Höglund
Assisterande tränare: Erik Koskela

Snittålder: 22.05
Snittlängd: 179.73 cm
Snittvikt: 79.86 kg 

På målvaktssidan har fjolårets succémålvakt Gustav Bågenvik lämnat, men kvar finns Niklas Svedberg som också gjorde ett par väldigt bra matcher. Ny är Elias Olofsson som värvas från seriekonkurrenten Köping. Två ganska jämnbra målvakter som säkert kan ge varandra en match om speltiden.

Bland backarna finns ett väldigt tungt tapp i Jesper Appel som stoltserade med 31 poäng på 40 matcher ifjol, han är dock ännu fortfarande klubblös. Luckan efter Appel har de dock dessvärre inte lyckats fylla, men kvar finns William Eriksson som gjorde 20 poäng ifjol och lär få en stor roll i powerplay. Wilhelm Wassberg är en av de nya spelarna på den här positionen och den store backen (192 cm och 93 kg) som är värvad från Minot Minotauros i NAHL ska bli spännande att följa i defensiven.

Även bland forwardsen finns en förlust som svider och det är poängkungen Jesper Norbäck som tillsammans med Pelle Hedlund hade lekstuga förra säsongen. Hedlund har däremot fått en ny lekkamrat i Johan Mörnsjö från Nyköping som också brukar göra duktigt med poäng och även Johan Erkgärds (som kan spela både back och forward) är naturligtvis också en jätteförstärkning. Dessutom finns Filip Karlsson kvar som gjorde mycket poäng föregående säsong. Tar vi en titt på övriga nyförvärv som ska leverera framåt på planen så är det kanske återvändande Fredrik Thörner som är den som väcker intresset. Poängmässigt fick han ett riktigt uppsving i BIK Karlskogas J20 förra säsongen där han levererade hela 57 poäng på 28 matcher, han var även utlånad 20 matcher till Kumla (7 poäng). Ger man han lite tid så kanske han kan utvecklas ännu mer poängmässigt även på Hockeyettan-nivå, men då gäller det ju att han faktiskt får chansen att utvecklas också.

Grums gjorde en strålande grundserie ifjol även om det senare gick desto tyngre i Allettan. Är Grums lika bra i år? Det får tiden utvisa, men laget har ett par väldigt tunga tapp i främst Bågenvik, Appel och Norbäck. Även om de värvat ersättare till Norbäck så finns det inga garantier att hans lucka fylls igen och uckan efter Appel är stor. Summa summarum så tycker jag att Grums har ett helt okej lag även den här säsongen och om nyförvärven levererar så ska laget nog kunna göra bra ifrån sig även i år.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Elias Olofsson – NY från Köping HC
Martin Svedberg
Backar:
Ludwig Danielsson
William Eriksson
Martin Nilsson
Emil Persson
Jerker Vestberg
Wilhelm Wassberg – NY från Minot Minotauros
Jonathan Widén
Forwards:
Johan Erkgärds – NY från Forshaga IF
Felix Bråtner
Philip Gustafsson
Pelle Hedlund
Robin Johannesson – NY från Forshaga IF
Eric Karlsson – NY från Karlskrona HK J20
Filip Karlsson
August Lundquist
Axel Lundqvist
Viktor Magnusson
Johan Mörnsjö – NY från Nyköpings SK
Linus Nilsson
Fredrik Thörner – NY från BIK Karlskoga J20

Lämnar: Jesper Appel – Oklart, Joshua Berger – Hanhals IF, Noa Lindqvist Muci – IF Troja/Ljungby, Jesper Norbäck – Almtuna IS, Simon Sjöberg – IF Sundsvall Hockey, Gustav Bågenvik – Vimmerby HC

 Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!