Lag för lag: Grums IK

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Viktor Scherrieble och Simon Betak

Huvudtränare: Andreas Svensson
Assisterande tränare: Oskar Södergren och Pontus Myhrén

Snittålder: 22.72
Snittlängd: 180.44 cm
Snittvikt: 81.28 kg

På målvaktssidan är det Martin Svedberg och Viktor Scherrieble som ska göra upp om speltiden även den här säsongen. Scherrieble är en intressant målvakt med juniorlandslagsmeriter som även spelat i Österrike. Han kom till Grums under pågående säsong ifjol efter en try out med allsvenska Södertälje och spelade 10 matcher med en räddningsprocent på 91.9%. Svedberg stod förra säsongen 13 matcher i Hockeyettan (90.4%), 10 seriematcher med klubbens J20-lag (93.9%) och en match med Filipstad i Division 2 (89.4%).

På backsidan har man endast fem backar klara officiellt i nuläget. Samtliga av dessa fem backar spelade i Grums även förra säsongen. Det är Anton Zackrisson, Jerker Vestberg, Emil Persson, Martin Nilsson (var utlånad från Färjestads J20) och Andreas Jonsson.

Nyheter på forwardssidan är meriterade Robin Sterner som har meriter från SHL, Allsvenskan och olika ligor i utlandet, slovaken Simon Betak från Division 2-laget Munkfors (46 poäng på 38 matcher), Philip Gustafsson från Division 2-laget Hammarö (37 poäng på 31 matcher, klar på try-out), Jesper Norbäck från Färjestads J20 (28 poäng på 47 matcher och 1 poäng på 4 matcher med Forshaga i Hockeyettan) och Lukas Söderlund som man flyttat upp från juniorerna. Kvar från förra året är bland annat assisterande lagkaptenen Henrik Messfeldt (28 poäng på 34 matcher), Robert Tellberg (17 poäng på 30 matcher) och Stefan Tellberg.

Grums har en intressant målvakt i Scherrieble och det ska bli intresseant att se vad han kan göra. På backsidan återstår det ett par spelare innan den går att bedömas helt och hållet. Att få in Sterner är en otrolig värvning, om han stannar. Det ryktas fortfarande att han är på väg mot ”något bättre” så vi får se om och hur länge han blir kvar i laget. Det har även värvats ett par intressanta poängspelare från Division 2 och från juniorhockeyn och dessa känns också intressanta, dock är det ingen garanti att man producerar poäng i en högre serie eller i seniorhockeyn för att man gjort det tidigare. Helheten av Grums känns okej, men det saknas något både på backsidan och på forwardssidan för att kunna placeras högre upp i våran tippning.

 

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Viktor Scherrieble
Martin Svedberg
Backar:
Andreas Jonsson
Martin Nilsson
Emil Persson
Jerker Vestberg
Anton Zackrisson
Forwards:

Simon Betak
Philip Gustafsson
Pelle Hedlund
August Lundquist
Axel Lundqvist
Henrik Messfeldt
Jesper Norbäck
Robin Sterner
Lukas Söderlund
Robert Tellberg
Stefan Tellberg

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Grums
11. Malung
12. Surahammar

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!