Lag för lag: Halmstad Hammers HC

Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Jacob Hellsten

Huvudtränare: Fredrik Johansson
Assisterande tränare: Mikael Arnudd och Tony Lindström

Snittålder: 22.75
Snittlängd: 182.67
Snittvikt: 82.29

 Försvara kassen den här säsongen ska Team Jacob göra. Jacob Crespin som gjorde en mycket bra säsong ifjol är kvar, men har en ny målvaktskollega i Jacob Hellsten från Leksands J20. En talangfull målvakt som även han har en väldigt fin säsong i ryggen och bör kunna fylla upp efter Anton Malmborg bra. Ett otroligt intressant målvaktspar.

Större delen av backsidan från förra säsongen är kvar, förutom att Holm och Bothén lämnat. Ersättarna är Ludvig Wulff från J20 och Anton Sundin som förra säsongen spelade för Hanhals, Västervik OCH Karlskrona.

Framåt presenterade klubben i dagarna att meriterade Robin Dahse återvänder och blir lagets nya lagkapten. Han har sedan sin senaste sejour i klubben 13/14 samlat på sig erfarenhet från fem säsonger i Allsvenskan och en säsong i Norges högstaliga. Frånsett förra säsongen (23 poäng på 29 matcher), har han däremot inte varit särskilt poängstark sedan 14/15, men att han lär leverera i Hockeyettan tvekar jag inte på. Även David Stenbacka från Hanhals är en värvning jag gillar. Han har visat att han kan göra bra med poäng men likt Dahse har styrkan på poängen fallerat lite de senaste åren och ett miljöombyte är kanske precis vad David behöver. Tredje värvningen som sticker ut här är juniorlandslagsmeriterade Oliver Olsson som även har meriter från både SHL och Allsvenskan. Som om inte det vore nog finns dessutom bland andra Martin Pärna, Melker Iversen, Hugo Johansson och Ludvig Nilsson kvar som är viktiga spelare från förra säsongens succé.

Halmstad må ha tappat succémålvakten Anton Malmborg, men just målvaktssidan känner jag ingen oro över. Crespin är redo för ännu större ansvar och talangen Hellsten ska bli otroligt spännande att följa. Tar vi en titt på förlusterna vs nyförvärven så ja, självklart sitter Halmstad på ett par svidande tapp men jag tycker att de fyllt de luckorna med spelare som har potential att göra de hålen ganska små. Halmstad borde absolut bli att räkna med även i år.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Jacob Crespin
Jacob Hellsten – NY från Leksand IF J20
Backar:
Alexander Andersson
Jonas Fredriksson
Hampus Johansson
Tom Johansson
Oliver Lexenberg
Anton Sundin – NY från Karlskrona HK
Martin Vaakanainen
Ludvig Wulff – NY från J20
Forwards:
Hampus Bartholdsson – NY från J20
William Berg
Marcus Borgh
Robin Dahse – NY från Sparta Sarpsborg
Melker Iversen
Hugo Johansson
Alexander Klarin
Ludvig Nilsson
Rasmus Nilsson – NY från J20
Oliver Olsson – NY från Kallinge/Ronneby IF
Martin Pärna
David Stenbacka – NY från Hanhals IF
Jacob Sundberg
Carl Westberg

Lämnar: Anton Malmborg – Visby/Roma HK, Tim Bothén – IF Troja/Ljungby, Robin Holm – Klubblös, Victor Gagic – IF Troja/Ljungby, Oscar Jacobsson – Tyringe SoSS, Hugo Klippfors – Klubblös, Kevin Loppatto – Tyringe SoSS, Erik Åhlén – Klubblös, Sebastian Åkesson -Tingsryds AIFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!