Lag för lag: Halmstad HF

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Anton Malmborg och Philip Hjelmgren

Huvudtränare: Fredrik Johansson
Assisterande tränare: Tony Lindström

Snittålder: 22.24
Snittlängd: 181.36 cm
Snittvikt: 80.4 kg

Målvaktsparet inför kommande säsong är Jacob Crespin och Anton Malmborg, båda 19 år gamla. Crespin spelade merparten av förra säsongen i Halmstads J20 (93.7% på 16 seriematcher i Elit) men stod även 5 matcher med A-laget (86.6%). Malmborg är en intressant målvakt som spelade med Malmös J20 i SuperElit förra säsongen (91.8% på 26 matcher) som varit uppflyttad till A-laget i SHL och utlånad till Pantern och Vita Hästen i Allsvenskan (inga spelade matcher).

På backsidan har man ändå lyckats behålla ett par spelare, och även flyttat upp ett par från J20. Bland annat har assisterande lagkaptenen Sebastian Nilsson valt att stanna vilket är en viktig förlängning. Halmstad har två nya spelare och det är Sakarias Andersson från Division 2-laget GSK Hockey (32 poäng på 35 matcher) och Markus Christensson från P.A.L. Junior Islanders i NCDC i USA.

Framåt har man värvat William Berg från Valbo (19 poäng på 38 matcher), Ludvig Boquist från GSK Hockey (51 poäng på 35 matcher), Fredrik Göransson från Division 3-laget Halmstad Ravens (40 poäng på 22 matcher), Philip Hjelmgren från GSK Hockey (63 poäng på 37 matcher), Hugo Johansson som varit assisterande lagkapten i Grästorp (25 poäng på 44 matcher), Hugo Klippfors från Rögles J20 (29 poäng på 38 matcher), Anton Malmberg från Tyringe/Olofström (9 poäng/33 matcher resp. 6 poäng/10 matcher) och Markus Nygren från Borlänge (20 poäng på 48 matcher). Här har man fått behålla bla Niklas Bunnstedt och Marcus Borgh från ifjol.

Halmstad har fått in mycket nya spelare, främst på målvaktssidan och på forwardssidan och man känns aningen försvagade från ifjol. Laget har tappat en del spelare och däribland Martin Pärna, Erik Borg, Gustaf Berling, Jesper Johansson, Björn Hjärpe, Simon Stark och målvakten Adam Ohre där några lämnade och avslutade fjolåret i andra lag. Detta är ett par väldigt tunga tapp. För att ersätta dessa har man tagit in Malmborg som ändå får ses som ganska intressant på förhand, och de som ska fylla i luckorna efter poängspelarna är spelare man bland annat hämtat från lägre serier och från J20-spel. De har visserligen gjort mycket poäng där, men det är ingen garanti för att det blir likadant i Hockeyettan. Vi anser att spelartappen är på tok för stora och nyförvärven känns väldigt osäkra på förhand.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Jacob Crespin
Anton Malmborg
Backar:
Sakarias Andersson
Tim Bothén
Markus Christensson
Robin Holm
Hampus Johansson
Ludwig Larsson
Linus Nilsson
Sebastian Nilsson
Alexander Wadlund
Forwards:

William Berg
Jonas Blidby
Ludvig Boquist
Marcus Borgh
Niklas Bunnstedt
Victor Gagic
Fredrik Göransson
Philip Hjelmgren
Melker Iversen
Hugo Johansson
Hugo Klippfors
Anton Malmberg
Markus Nygren
Erik Åhlén

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Halmstad
12. Helsingborg

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!