Lag för lag: Hammarby IF

Tips på slutplacering: 8:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Felix Lundqvist

Huvudtränare: Tommy Latva
Assisterande tränare: Benny Rönnelöw

Snittålder: 22.52
Snittlängd: 181.74 cm
Snittvikt: 81.43 kg

Hammarbys målvaktspar den här säsongen består av Sebastian Andersson som är klar för sin fjärde raka säsong och Rasmus Eklöf som värvats från Division 2-laget Värmdö. Andersson spelade förra säsongen 17 seriematcher och hade en total räddningsprocent på 90.7% och två play off-matcher (90.2%). Han har under sommaren varit i Australien och spelat för Adelaide Adrenaline där han hade 88.6% på 28 matcher. Eklöf spelade förra säsongen 25 seriematcher (91.7%) och 12 kvalmatcher till Hockeyettan (91.2%).

På backsidan är Joakim Albertsson från Tyresö/Hanviken, Victor Blom från Division 2-laget AIK Härnösand och Viktor Åström från Djurgårdens J20 nya. Bland de som valt att förlänga kontraktet finns Jonathan Tärnblom och Felix Lundqvist (24 poäng på 36 matcher ifjol).

På forwardssidan har Hammarby fått behålla bl.a lagkaptenen Marcus Carlsson (23 poäng på 37 matcher) och brorsan Linus Carlsson (19 poäng på 28 matcher), och Magnus Kullerback (28 poäng på 32 matcher). De har även värvat Robin Kokkonen från Vimmerby (6 poäng på 39 matcher), Tobias Andersson från Värmdö (27 poäng på 38 matcher), Marcus Jernberg från SK Lejon/Idaho IceCats (5 poäng på 23 matcher i Lejon och 22 poäng på 14 matcher i Idaho), David Ljusbol från Leksands J20 (11 poäng på 46 matcher), Kenny Salander från Värmdö (27 poäng på 41 matcher) och Jakob Wallin från Vallentuna (8 poäng på 31 matcher).

Hammarby slutade ifjol på en åttondeplats i grundserien och det är väl ingen omöjlighet att man hamnar kring den placeringen även den här säsongen. Laget har fått behålla Andersson i målet och Eklöf återvänder till laget efter en bra säsong i Värmdö. Felix Lundqvist på backsidan är en intressant back som förbättrat sin poängskörd för varje säsong de senaste åren och på forwardssidan är det viktigt att man fått behålla bl.a sin lagkapten och Kullerback. Några av nyförvärven har producerat bra med poäng förra säsongen och det gäller att poängskörden fortsätter även i Hammarby för att laget ska ta en ny åttondeplacering eller till och med komma ännu högre upp.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Sebastian Andersson
Rasmus Eklöf
Backar:
Joakim Albertsson
Victor Blom
Emil Jakobsson
Felix Lundqvist
Simon Pousette
Jonathan Tärnblom
Axel Åström
Viktor Åström
Forwards:
Tobias Andersson
Linus Carlsson
Marcus Carlsson
Robin Jalkerud
Marcus Jernberg
Robin Kokkonen
Magnus Kullerback
August Lindberg
David Ljusbol
Nester Plarsmo
Kenny Salander
Jakob Wallin
Eric Winbergh

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Hammarby IF
9. Vallentuna BK
10. Tyresö/Hanviken
11. Sollentuna HC
12. Trångsunds IF

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!