Lag för lag: Helsingborg

Tips på slutplacering: 12:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Axel Björklund och Johan Zarwel

Huvudtränare: Tim Brithén
Assisterande tränare: –

Snittålder: 21.43
Snittlängd: 184 cm
Snittvikt: 83.71 kg

Sistaplatsen i södra serien är otroligt lurig. Här valde vi egentligen mellan två lag och Helsingborg är laget som drog kortaste strået. Vi kan lika gärna vara helt ute och cykla i det här tipset, det är en chansning från vår sida.

Helsingborg har ett helt nytt målvaktspar till kommande säsong. Det är Daniel Wahlberg som förra säsongen spelade i Västerås där han stod 8 matcher och hade en räddningsprocent på 92.8% och en match i kvalserien till Allsvenskan med 87.5%, och den andre målvakten är Joel Svensson som är utlånad från Rögle. Svensson stod ifjol 21 seriematcher i SuperElit (88.5%) och en slutspelsmatch (94.1%). Det är ett väldigt ungt målvaktspar på 20 respektive 19 år.

På backsidan har man förlängt med bland andra assisterande lagkaptenen Oscar Karlsson och bjässen Victor Mångs. Laget har även fått in två intressanta backar i Axel Björklund som spelade 20 matcher i Allsvenskan med Pantern ifjol och dansken Jacob Böll som spelat i högstaligan i Danmark.

Framåt har Helsingborg fått behålla viktiga lagkaptenen Julius Bergkvist (25 poäng på 31 matcher ifjol), Ludvig Jansson (18 poäng på 31 matcher) och Rasmus Rosenqvist (26 poäng på 32 matcher) medans man även fått in spelare som Adam Swärdh som varit lagkapten i Rögles J20, SHL-meriterade Johan Zarwel som varit assisterande lagkapten i Rögles J20 (27 poäng på 47 matcher) och finländske Totte Moberg som spelat juniorhockey i Finland (29 poäng på 50 matcher).

Som vi skrev innan så är risken att vi är helt ute och cyklar i vårt tips om Helsingborg. De kan likaväl sluta flera placeringar över men på förhand får de vår sistaplats och det är egentligen inte för att Helsingborg har ett dåligt lag, utan mest för att de andra lagen i serien kanske känns lite vassare. Målvaktssidan känns oviss. Målvakterna är intressanta men väldigt unga och det känns ovisst hur de kommer axla en större roll i Hockeyettan. Det kan bli succé men det kan likaväl gå åt andra hållet. På forwardssidan har man fått behålla ett par viktiga spelare samtidigt som ett par intressanta spelare kommit in. Vi tycker dock fortfarande att det är något som fattas här. Helsingborgs backsida känns intressant och vi gillar värvningarna av både Björklund och Böll och magkänslan vill även plocka fram centern Zarwel inom extra-intressant-kategorin.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Joel Svensson
Daniel Wahlberg
Backar:
Axel Björklund
Jacob Böll
Isac Jernberg
Oscar Karlsson
Philip Motéus
Victor Mångs
Marc Riviére
Anton Sjöstrand
Joel Wüthrich
Forwards:
Casper Andersson
Julius Bergkvist
Oscar Jakobsson
Ludvig Jansson
Jesper Lönnberg
Totte Moberg
Ludvig Nilsson
Rasmus Rosenqvist
Adam Swärdh
Johan Zarwel

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!