Lag för lag: IF Troja/Ljungby

Tips på slutplacering: 3:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Gustaf Berling

Huvudtränare: Roger Forsberg
Assisterande tränare: Johan Benker

Snittålder: 23.43
Snittlängd: 186 cm
Snittvikt: 86.71 kg

Målvaktssidan i Troja består den här säsongen av två helt nya målvakter. Det är Wictor Ragnewall som värvats från Oskarshamn där han ifjol spelade 30 matcher (89.4%) och den andre målvakten är fjolårets succémålvakt Anton Svensson från HC Dalen som spelade 29 matcher och hade en total räddningsprocent på 93.0%.

På backsidan är Carl Ernstig, Anton Johansson, Daniel Karlsson och Jonatan Nielsen kvar från förra säsongen. De nya backarna är Tom Johansson från Karlskronas J20, Johan Malmborg från Borlänge och Anton Olsson som flyttas upp från klubbens J20-lag.

På forwardssidan är de nya spelarna Hampus Andréen från Tranås (29 poäng på 38 matcher), Gustaf Berling från Halmstad/Pantern (54 poäng på 33 matcher i Halmstad och 1 poäng på 12 matcher i Pantern), Adam Byström Johansson från BIK Karlskoga/Borlänge (5 poäng på 30 matcher i Karlskoga och 23 poäng på 26 matcher i Borlänge), Johan Lindholm från Huddinge (12 poäng på 23 matcher i Huddinge och 26 poäng på 25 matcher i Tyringe innan), Simon Norberg från Bismarck Bobcats i USA (13 poäng på 23 matcher), Hampus Olsson från Södertälje / Kallinge/Ronneby (1 poäng på 25 matcher i Södertälje och 12 poäng på 27 matcher i KRIF), Mikael Roslund från HA74 (32 poäng på 29 matcher), Carl-Johan Sjögren från Skövde (28 poäng på 41 matcher) och Oscar Öhman som är utlånad från Modo. Kvar från förra säsongen är bl.a Tobias Törnkvist och Mattias Åkesson.

Troja/Ljungby har som förväntat en hel del nya spelare i truppen. De är ett förväntat topplag i Hockeyettan och det ska de vara, men de har en tuff uppgift framför sig. I Södra ettan finns det många hungriga lag och Troja är ett av lagen många gärna vill sätta dit lite extra. Det är fantastiskt av Daniel ”Trucken” Karlsson att stanna ytterligare en säsong och de har ett gäng spännande nyförvärv, inte minst i Berling som ska bli intressant att se om han kan fortsätta producera i samma anda som förra säsongen.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Wictor Ragnewall
Anton Svensson
Backar:
Carl Ernstig
Anton Johansson
Tom Johansson
Daniel Karlsson
Johan Malmborg
Jonatan Nielsen
Anton Olsson
Forwards:

Alfred Andersson
Gustaf Berling
Adam Byström Johansson
Johan Lindholm
Simon Morberg
Mikael Roslund
Oscar Öhman
Hampus Andréen
Carl-Johan Sjögren
Hampus Olsson
Tobias Törnkvist
Mattias Åkesson

Södra serien tippning:

1.
2.
3. IF Troja/Ljungby
4. HC Dalen
5. Vimmerby HC
6. Nybro IF
7. Kalmar HC
8. Mörrums GoIS
9. Tyringe SoSS
10. Hanhals IF
11. Halmstad HF
12. Helsingborgs HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!