Lag för lag: Kiruna IF

Tips på slutplacering: 8:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Jesper Eriksson och Kim Persson

Huvudtränare: Robert Lahti
Assisterande tränare: Henrik Törmä

Snittålder: 21.35
Snittlängd: 179.87 cm
Snittvikt: 80.83 kg

Kiruna kör på dubbla Eriksson i målet den här säsongen. Egna produkten Jesper Eriksson med juniorlandslagsmeriter i ryggen flyttade hem till Kiruna inför förra säsongen där han spelade 12 matcher och hade en räddningsprocent på 91.7%. Filip Eriksson är värvad från Skellefteås J20 där han ifjol spelade 25 seriematcher i SuperElit (89.8%) och två slutspelsmatcher (86.8%), han var även utlånad tre matcher till Piteå i Hockeyettan (93.8%).

På backsidan har laget fått behålla bland annat lagkaptenen Joni Liljeblad som är en oerhört viktig förlängning. De backarna som är nya är Johan Grönquist från Tranås och Olle Hellström från Valbo.

Framåt har man värvat Leonard Forselius från seriekonkurrenten Kalix (26 poäng på 41 matcher ifjol), Calle Källström från Forshaga (22 poäng på 34 matcher) och Kim Persson från Grästorp (28 poäng på 41 matcher). Kiruna har även lyckats behålla båda sina assisterande lagkaptener David Krekula och Simon Thyni.

Jag gillar värvningarna av Forselius, Källström och Persson på forwardssidan. Laget behövde få in fler poängspelare och det har man fått. Däremot känns man fortfarande relativt svaga sett till hela laget. Att man fått behålla Joni Liljeblad är stort och otroligt viktigt och målvakten Jesper Eriksson är en riktigt intressant målvakt, och man ska heller inte glömma bort Filip som gjorde det bra i Piteå förra säsongen. Det behövs dock något mer i laget för att få förhand tippas att vara med i en Alletta-strid. I nuläget känns det rimligt att placera Kiruna runt en åttondeplats.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Filip Eriksson
Jesper Eriksson
Backar:
Johan Grönquist
Olle Hellström
Joakim Karlsson
Johan Kruukka
Joni Liljeblad
Tim Nilsson
William Palovaara
Jesper Strandelin
Forwards:
Martin Abrahamsson
Hjalmar Esko
Leonard Forselius
David Krekula
Calle Källström
Jesper Landström
Emil Mäki
Andreas Mäki Kero
Kim Persson
William Strömbäck
Martin Söderberg
Simon Thyni
Herman Åstrand

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Kiruna IF
9. Tegs SK
10. SK Lejon
11. Asplöven HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!