Lag för lag: Linden Hockey

 

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Hugo Ollila

Huvudtränare: Joakim Lundholm
Assisterande tränare: ?

Snittålder: 23.17
Snittlängd: 183.29 cm
Snittvikt: 81.58 kg

Nykomlingarna Linden är tillbaka i Hockeyettan efter 9 säsonger i Division 2.

Längst där bak har man lagt förtroendet till Oliver Eriksson och Anders Olsson. Olsson har spelat de senaste säsongerna i Surahammar och kom till Linden i oktober ifjol och fick chansen i 10 seriematcher (90.3%) och 6 kvalmatcher (92.4%) medans kollegan Eriksson stod hela 25 seriematcher (92.6%) och 4 kvalmatcher (91.4%).

På backsidan är det fyra som är kvar från förra säsongen, där Christofer Udd sticker ut mest. Han har flera säsonger i Hockeyettan och Surahammar i ryggen och gjorde förra säsongen hela 40 poäng. Det finns även fyra nyförvärv och det är Eric Björlin från Malung, Anton Forsell från Västerås J20, Oskar Klockerud från Östersund och Gustav Särenborg från Karlskronas J20.På forwardssidan har vi ett gäng spelare som sticker ut lite extra poängmässigt och det är Johan Cederberg (57 poäng), Christopher Norlin (42 poäng), Oscar Pettersson som tidigare gjort mycket poäng i Hockeyettan, Joonas Ruotsaari (49 poäng) och Andrés Staforelli (54 poäng). Dessutom får de in Oskar Carlsson från Vallentuna (27 poäng på 44 matcher), Emil Johansson från Malung (7 poäng på 36 matcher), Hugo Ollila från Västerås J20 (32 poäng på 42 matcher, han var visserligen utlånad till Linden 2 matcher under säsongen och gjorde då 6 poäng) och Oscar Sinnby från Surahammar (19 poäng på 47 matcher).

Målvaktssidan är hyfsad. Båda har spelat i Hockeyettan tidigare och vet vad som väntar. Annars är det mest framåt ”det händer grejer”. De har en hel del spelare som gjort riktigt fint med poäng i Division 2 och kan dessa prestera även i ettan ser det lovande ut för Linden. Vi förstår att de värvade Ollila med tanke på att han gjorde 6 poäng på 2 matcher under utlåningen dit och lite spännande blir det ju att se vad han kan lyckas bidra med i Hockeyettan. Annars hade vi kanske velat få in lite mer nyförvärv ”av rang”, men vi blir inte förvånade om Linden faktiskt lyckas knipa någon placering högre upp än vår tippade 10:de plats.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Oliver Eriksson
Anders Olsson
Backar:
Eric Björlin
Nils Carlsson
Anton Forsell
Niklas Hjalmarsson
Oskar Klockerud
Oliver Skoog
Gustav Särenborg
Christofer Udd
Forwards:

Marcus Andersson
Oskar Carlsson
Johan Cederberg
Emil Johansson
Alexander Larsson
Erik Lindberg
David Morell
Christopher Norlin
Hugo Ollila
Oscar Pettersson
Joonas Ruotsaari
Oscar Sinnby
Alexander Solldén
Andrés Staforelli

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Linden Hockey
11. Surahammars IF
12. Malungs IFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!