Lag för lag: Malung

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Jonas Kapla och Patrick Eriksson

Huvudtränare: Göran Tärnlund
Assisterande tränare: –

Snittålder: 22.67
Snittlängd: 181.62 cm
Snittvikt: 78.76 kg

Nykomlingarna Malung tippas på vår plats 11 i Västra serien. Laget kan spela med motivation och har ett par intressanta spelare i truppen.

Målvaktssidan består av Per Anderhag som var med och tog upp Malung till Hockeyettan. Han stod förra säsongen 20 matcher i Division 2 (89.5%) och 15 matcher i kvalserien till Hockeyettan (90.2%). Han får en ny målvaktskollega kommande säsong i Robin Christoffersson som värvats från Södertäljes J20. Christoffersson spelade bara en match med Södertäljes J20 förra säsongen (80.0%) och var utlånad större delen till Wings HC i Hockeyettan där han spelade 13 seriematcher (87.9%) och 3 kvalseriematcher (91.7%).

På backsidan har man bara kvar tre backar från förra säsongen, men man har värvat Eric Björlin från Arboga, Niklas Lindberg som varit assisterande lagkapten i Brynäs J20, Filip Myhrman från Köping och Oscar Carlsson från Färjestads J20 som var utlånad ett par matcher till Grums ifjol.

Forwardssidan är väl egentligen lagets kanske mest intressanta lagdel. Här har man värvat tillbaka Emil Ax som tidigare gjort mycket poäng i Division 2 som senaste säsongen spelade för Marseille i Frankrikes tredjeliga (32 poäng på 23 matcher), egna produkten Patrick Eriksson som spelat de senaste fem säsongerna i Norges högstaliga och Emil Johansson från Borlänge. Malung har dessutom fått behålla bl a. viktiga spelaren Jonas Kapla (90 poäng på 40 matcher ifjol), Emil Knuts (43 poäng på 43 matcher) och slovaken Filip Kondys.

Malung är nykomlingar och har ingen större press på sig kommande säsong. I nuläget har vi svårt att se att laget skulle kunna vara med och tampas med topplagen, men vem förväntar sig det? Nyförvärven Emil Ax och Patrick Eriksson, tillsammans med bland annat Jonas Kapla kommer vara oerhört viktiga för Malung och det gäller att dessa spelare gör det de förväntas göra för att Malung ska få en rolig säsong.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Per Anderhag
Robin Christoffersson
Backar:
Eric Björlin
Niklas Lindberg
Gabriel Lindh
Marcus Melin
Filip Myhrman
Oscar Olsson
David Thögersen
Forwards:

Emil Ax
Oskar Branäs
Mårten Dalmans
Johan Eriksson
Patrick Eriksson
William Halldén
Emil Johansson
Jonas Kapla
Emil Knuts
Filip Kondys
Marcus Persson
Daniel Söderlund

Västra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Malung
12. Surahammar

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!