Lag för lag: Malungs IF

 

Tips på slutplacering: 12:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Elias Jacobs och Anton Krigsman

Huvudtränare: Göran Törnlund
Assisterande tränare: Christer Olsson

Snittålder: 20.79
Snittlängd: 180.89 cm
Snittvikt: 75.72 kg

Malung slutade förvisso på en sjundeplats förra säsongen, och glappet ned till plats 12 är långt. Men förra säsongen bestod laget av bland annat Emil Ax, Oskar Olsson, Jonas Kapla och Patrick Eriksson. Fyra viktiga spelare som inte är kvar, eller åtminstone inte klara ännu och går inte ha med i vår beräkning (gäller de två sistnämnda).

På målvaktssidan har laget dessutom tappat målvakten Robin Christoffersson till Östersund och, ni får ursäkta, målvaktssidan är rejält försvagad från ifjol och känns inte alls särskilt säker. I målet har de i år 20-årige Isac Olsson från Örebros J20 samt de två 18-åringarna Emil Jansson och Jacob Ahl från Malungs juniorer.

Backsidan består just nu av sex backar och är förmodligen inte helt fullsatt. Fem av dessa är kvar från ifjol vilket är bra, och det enda nyförvärvet är Gustav Grankvist från Örebros J20.Även framåt är det snålt med spelare, endast 10 stycken är klara officiellt. Lagkaptenen Emil Knuts är kvar vilket är extremt viktigt och bland nyförvärven hittar vi hans lillebror David Knuts som varit assisterande lagkapten i Leksands J20 i SuperElit (14 poäng på 46 matcher). Övriga nyförvärv är Felix Dynell från Halmstads J20 (17 poäng på 29 matcher i Elit), Elias Jacobs från SK Lejon (23 poäng på 24 matcher) och Anton Krigsman från BIK Karlskogas J20 (55 poäng 36 matcher).

Forwardssidan är kanske lagets mest intressanta lagdel, även om det är försvagad. Det finns ett par poängspelare som gjort poäng i ettan tidigare, men tappen är inte av den lättare sorten och vi anser inte att nyförvärven väger upp deras luckor. Det som gjorde att Malung knep sistaplatsen på förhand av oss är tyvärr den svaga målvaktssidan och tappet av så pass många toppspelare.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Jacob Ahl
Emil Jansson
Isac Olsson
Backar:
Gustav Grankvist
Marcus Melin
Filip Myhrman
Oscar Olsson
Viktor Olsson
Viktor Wåhleman
Forwards:

Leo Böris
Mårten Dalmans
Felix Dynell
Jakob Hård af Segerstad
Elias Jacobs
David Knuts
Emil Knuts
Anton Krigsman
David Norgren
Daniel Söderlund

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Malungs IFDela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!