Lag för lag: Mörrums GoIS

 

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Marcus Paulsson, Filiph Laine och Stepan Toritsyn

Huvudtränare: Sergei Zhukov
Assisterande tränare: Thomas Andersson

Snittålder: 22.72
Snittlängd: 184.04 cm
Snittvikt: 83.6 kg

Mörrum slutade ifjol på plats 9 och har i år skyltat med en satsning mot Allsvenskan.

På målvaktssidan finns Sebastian Eriksson kvar som förra säsongen fick förtroendet i 28 matcher (90.0%). Han har i år en ny målvaktskollega i Jonathan Stålberg. En duktig målvakt som värvats från seriekollegan Vimmerby där han stod 13 matcher (92.2%).

På backsidan finns mycket viktige lagkaptenen Dave Lindarv kvar med meriter från Allsvenskan och som har en tendens till att göra MYCKET poäng från sin backplats där han ifjol gjorde 40 poäng. Lägg därtill de två nyförvärven Alexander Molldén från Nyköping (23 poäng på 35 matcher) och finländaren Janne Pälve från Laser HT (30 poäng på 38 matcher) som också visat att de kan göra poäng. Det finns även två till nyförvärv på denna position och det är Filip Brahm från Jonstorp och Emil Claesson från Rögles J20.Backsidan är intressant, men det är även forwardssidan. Här finns spelare som Khalid Ibrahim (23 poäng på 36 matcher), Tom Mäkitalo (35 poäng på 38 matcher) och Andreas Silfverberg (37 poäng på 40 matcher) kvar. Men här hittar vi även en av de som kan klassas in i Årets värvningar i Hockeyettan – Marcus Paulsson har vänt hem till moderklubben igen efter att ha samlat på sig rutin från SHL, Allsvenskan, utlandet och landslaget. Var förra säsongen lagkapten i Karlskrona där han gjorde 38 poäng på 55 matcher). Övriga nya är Erik Hansson från Karlskronas J20 (29 poäng på 47 matcher), Hampus Henriksson från Malmös J20 (8 poäng på 13 matcher i J20 och 26 poäng på 26 matcher i J18), finländaren Mika Koivisto från Jokipojat (22 poäng på 53 matcher) med meriter från högstaligan i Finland, Filiph Laine från Kongsvinger (33 poäng på 22 matcher), John Moberg från Nyköping (23 poäng på 31 matcher) och ryssen Stepan Toritsyn som öst in poäng i Grästorps juniorer.

Egentligen ser alla tre positioner lovande ut för Mörrums del och de kan absolut kunna ta ett steg framåt i sin långsiktiga satsning mot Allsvenskan om allt faller väl ut. Paulsson är ju ett fantastiskt nyförvärv, och även Koivisto kommer in med rutin. Laine kan mycket väl blomma ut och ta nästa steg i Mörrum och det ska bli minst sagt intressant att se vad 18-årige Toritsyn kan hitta på i Hockeyettan. Det har ju sett bra ut i Grästorp, dock i lägre juniorserier så det finns ingen garanti för succé. Gillar att backsidan har hela tre backar som kan göra poäng. Om allting klaffar kan Mörrum bli obehagliga i år och då kan de mycket väl knipa en högre placering än en niondeplats.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Sebastian Eriksson
Jonathan Stålberg
Backar:
Linus Björk
Filip Brahm
Tobias Brahm
Emil Claesson
Victor Lilja
Dave Lindarv
Alexander Molldén
Janne Pälve
Arvid Sahlsten
Forwards:

Hannes Gustafsson
Erik Hansson
Hampus Henriksson
Jesper Hultberg
Khalid Ibrahim
Adam Ingvarsson
Mika Koivisto
Filiph Laine
John Moberg
Tom Mäkitalo
Marcus Paulsson
Andreas Silfverberg
Simon Svensson
Stepan Toritsyn

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Mörrums GoIS
10. Tyringe SoSS
11. Borås HC
12. Halmstad HFDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!