Lag för lag: Örnsköldsvik HF

 

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Emil Johansson och Oliver Pihlström

Huvudtränare: Lennart Hermansson
Assisterande tränare: Mikael Wågström

Snittålder: 21.75
Snittlängd: 181.25 cm
Snittvikt: 80.43 kg

Örnsköldsvik känns på förhand lite som Segeltorp. Ett lag som tappat mycket som riskerar att hamna väldigt långt ned i tabellen jämfört med tidigare.

Målvaktssidan är helt ny, och i år är det tre målvakter som kommer göra upp om speltiden. Christoffer Hällberg har spelat de två senaste säsongerna i Kramfors-Alliansen i Division 2 där han ifjol hade 87.5% på 21 matcher, Dennis Westergård spelade 14 matcher i Kenai Rivers Brown Bears i NAHL (90.2%) samt ett par matcher i Björklövens J20 och en match i Vännäs och den tredje är Viktor Nyman från Östersunds J20 (90.2% på 16 seriematcher).

Backsidan har ett par spelare kvar, bland annat Nicklas Nordenberg som varit i klubben länge. Nya in är Victor Blom från Hammarby, William Cederstam från Long Beach Bombers i WSHL, Richard Lundin som spelade större delen av förra säsongen i SK Lejon men som avslutade den i Wings HC Arlanda och Gabriel Munck från Kiruna IF.På forwardssidan är det egentligen bara lagkaptenen Johan Nilsson som har meriter från flera säsonger i Allsvenskan och som gjorde 23 poäng på 27 matcher ifjol som är den enda poängspelaren som är kvar i laget från tidigare år. De har även en hel drös med nyförvärv – norsken Espen Kleppe Hermanrud från Vålerenga U21 (56 poäng på 49 matcher), Emil Johansson från Edson Aeros i WSHL (157 poäng på 52 matcher), slovaken Martin Krasnican återvänder efter att ha lämnat för spel i Norge ifjol (17 poäng på 31 matcher), Axel Lundgren från Björklövens J20 (38 poäng på 31 matcher), Oliver Pihlström från Comet Halden i Norges andraliga (26 poäng på 31 matcher), Oscar Possler från Teg (1 poäng på 12 matcher), slovaken Onrej Sisolak från Oskarshamns J20 (10 poäng på 27 matcher), finländaren Eemeli Skantz från Furuset i norska andraligan (29 poäng på 32 matcher) och Linus Håkansson från J18 flyttas upp till A-laget (38 poäng på 38 matcher).

Som ni ser så består Örnsköldsvik av många nya spelare. För att kunna fylla med nya innebär att gamla har lämnat och här har man en hel del tunga tapp i bland annat Fredrik Sjödin, David Gunnarsson, Olov Håkansson, Oscar Johansson och Sebastian Magnusson, lägg därtill målvaktssidan. Målvaktssidan känns som ett STORT frågetecken och känns väldigt osäkert. Man har värvat spelare från J20-lag i Elit och lägre ligor i Norge bl a. Johansson känns på förhand intressant då han gjorde hela 157 poäng förra säsongen även om det inte är någon höjdarliga. Men.. Örnsköldsviks trupp är svår att veta vart man har i nuläget. De kan floppa och ta en niondeplats, eller så överraskar de och är ett grymt gäng. Återstår att se.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Viktor Nyman
Christoffer Hällberg
Dennis Westergård
Backar:
Max Appelqvist Östman
Victor Blom
Marcus Byström
William Cederstam
Viktor Fränckel
Richard Lundin
Gabriel Munck
Nicklas Nordenberg
Linus Öst Pettersson
Forwards:

Jesper Bårman
Even Engjom
Simon Engström
Andreas Forsström
Jacob Henriksson
Espen Kleppe Hermanrud
Linus Håkansson
Emil Johansson
Martin Krasnican
Axel Lundgren
Johan Nilsson
Anton Näsström
Oliver Pihlström
Oscar Possler
Onrej Sisolak
Eemeli Skantz

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Örnsköldsvik HF
10. SK LejonDela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!