Lag för lag: SK Lejon

 

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Björn Gabrielsson

Huvudtränare: Tobias Carlsson
Assisterande tränare: Kim Lundgren

Snittålder: 22
Snittlängd: 181.48 cm
Snittvikt: 81.48 kg

Lejon slutade förra säsongen på tiondeplatsen, och på fjärdeplats i vårserien. På förhand är det egentligen inte mycket som talar för att det skulle gå mycket bättre i år. Dels för att lagbygget inte sticker ut, men även för att nästan alla seriekollegor som också tippas i nedre tabellhalvan har förstärkt sina trupper från ifjol.

På målvaktssidan finns William Wikström kvar som stod 13 matcher ifjol (86.4%), men han har fått en ny kollega i David Lindgren som är värvad från Vännäs. Enligt vad vi hört har han ett ganska speciellt kontrakt, och det är frågan om den dealen verkligen gynnar laget. Annars en helt ok värvning.

Backsidan består av sex backar. Fyra som är kvar från förra säsongen, en som är uppflyttad från J20 och så nyförvärvet Olof Lundberg från Piteå som allt får utses till lagets bästa värvning.Framåt har kaptenen Mattias Törnqvist och Björn Gabrielsson valt att stanna och vi skulle nog vilja säga att det är lagets viktigaste påskrifter. Egna produkten Gabrielsson överraskade positivt förra säsongen och Törnqvist har varit en pålitlig poänggörare de senaste säsongerna, även om fjolåret var lite tyngre. Nya på forwardssidan är Edwin Enstrand från Vännäs (15 poäng på 37 matcher), Elias Klockare från Skellefteås J20 (7 poäng på 45 matcher), Alexander Puuranen från Köping (5 poäng på 31 matcher), Filip Puuranen (2 poäng på 32 matcher), Elias Stendahl från Frölundas J20 (3 poäng på 28 matcher) samt Tobias Lundmark och Jonatan Sundin från Lejon J20.

Vi gillar värvningen av Lundberg, och egentligen är det väl bara den som verkligen sticker ut. De har ett par viktiga förlängningar och har lyckats behålla en bra stomme att bygga vidare på. Dessvärre tror vi att sistaplatsen kommer handla om två lag, och Lejon är ett av dom.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
David Lindgren
William Wikström
Backar:
Mattias Eklund
Nils Gustafsson
Anton Lundberg
Olof Lundberg
Daniel Skoglund
Simon Söderberg
Forwards:

Gustav Classon
Edwin Enstrand
Kristian Falk
Björn Gabrielsson
Simon Holmqvist
Elias Klockare
Tobias Lundmark
Fridolf Nilsson
Gabriel Olsson
Sebastian Palukka
Jim Pesiö
Alexander Puuranen
Filip Puuranen
Elias Stendahl
Jonatan Sundin
Mattias Törnqvist
Viktor Vikström

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. SK LejonDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!