Lag för lag: SK Lejon

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Björn Gabrielsson

Huvudtränare: ?
Assisterande tränare: ?

Snittålder: 21.53
Snittlängd: 184.24 cm
Snittvikt: 82.59 kg

SK Lejon har fått bygga i princip ett helt nytt lag då nästintill alla spelare från fjolåret valt att lämna.

På målvaktssidan har John Vestermark valt att komma tillbaka till Lejon som han spelade i 15/16. De två senaste åren har han spenderat i Kumla där han förra säsongen stod 12 matcher med en räddningsprocent på 92.5%, han var även utlånad ett par matcher till Hallsberg i Division 2 och dessutom avslutade han säsongen i Division 2-laget Linden som han kvalade upp till Hockeyettan med. Vid sin sida har han i år William Wikström som får chansen från J20-laget där han ifjol stod 10 matcher (89.3%), han stod även 5 matcher med A-laget i ettan (86.7%) och en match med Boliden i Division 2 (93.8%).

På backsidan har man fått in Mattias Eklund från Järfälla, Kevin Lidström från Piteå, Daniel Skoglund från Lindenwood Univ. – Belleville i USA och Simon Söderberg från Pittsburgh Vengeance också i USA samtidigt som August Jonsson och Nils Gustafsson har kontrakt från ifjol.

Även forwardssidan är i det stora hela helt ny där bara Sebastian Palukka är kvar från förra året. Här har man dock fått tillbaka Mattias Törnqvist som tidigare varit framgångsrik i klubben som spelade fjolåret i Kalix (23 poäng på 42 matcher). Laget har även fått in Kristian Falk från Teg, Tim Friberg återvänder från Enköping (spelade 21 matcher med Lejon 16/17), Simon Holmqvist från Arboga, Elias Jacobs från Borlänges J20 (42 poäng på 30 matcher i J20 Elit), Gabriel Olsson från Mörrum, Mikael Sigrén från Bålsta och Viktor Vikström från Piteås J20 (16 poäng på 30 matcher i J20 Elit). Dessutom har man valt att plocka upp egna produkten Björn Gabrielsson från J20 som ifjol gjorde imponerande 51 poäng på 29 matcher i J20 Elit.

Lejon kämpade på bra utan att imponera under förra säsongen, och egentligen är väl risken ganska stor att ett liknande scenario sker även i år.  Iallafall om man tittar och jämför trupperna, men vi alla vet att det är på isen det avgörs. Laget har tappat spelare som bland annat målvakten Oskar Sehlstedt (Boden), Anton Lindström (Lindlöven), Valter Lederud (Lindlöven), Philip Zubenko (try-out med Kumla) och lagkaptenen Patrik Enberg (Teg) och det finns även en hel drös med spelare som ännu är kontraktslösa som mycket väl också kan bli kännbara tapp ifall de inte stannar som tex Elias Hult, Filiph Laine, Richard Lundin och Jakob Riihiaho. Värvningarna av Mattias Törnqvist och John Vestermark får ses som riktigt bra och uppflyttningen av Björn Gabrielsson känns spännande. Efterlyser lite fler poängspelare i laget som presterat på seniornivå, för mål framåt kommer man behöva göra för att plocka mycket poäng.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
William Wikström
John Vestermark
Backar:
Mattias Eklund
Kevin Lidström
Daniel Skoglund
Simon Söderberg
August Jonsson
Nils Gustafsson
Forwards:
Sebastian Palukka
Mattias Törnqvist
Kristian Falk
Tim Friberg
Simon Holmqvist
Elias Jacobs
Gabriel Olsson
Mikael Sigrén
Viktor Vikström
Björn Gabrielsson

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. SK Lejon
11. Asplöven

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!