Lag för lag: Sollentuna HC

Tips på slutplacering: 11:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Elias Lindskog och Kim Brändström

Huvudtränare: Carl-Johan Klint
Assisterande tränare: Per Eklund

Snittålder: 21.75
Snittlängd: 182.67 cm
Snittvikt: 81.88 kg

Plats nummer 11 stod egentligen mellan tre lag. Sollentuna fick platsen då man till skillnad från de andra lagen inte förstärkt laget särskilt mycket, faktum är att man endast har värvat två nya spelare till kommande säsong (vilket i och för sig är imponerande).

I målet är det Benjamin Johansson och Jonas Moëll Lindgren som ska göra upp om speltiden. Johansson spelade förra säsongen 23 matcher med en total räddningsprocent på 90.8%, och Moëll Lindgren spelade 12 matcher med en räddningsprocent på 89.0%.

På backsidan har man egentligen bara värvat en ny back, vilket är Niklas Larsson från Wings HC och man har även flyttat upp Daniel Engström från J20 som var med A-laget ett par matcher ifjol. Annars har större delen av backsidan valt att stanna och däribland assisterande lagkapten Felix Såsser.

Även forwardssidan består till mestadels av spelare från fjolåret. Här har man fått behålla spelare som lagkaptenen Kim Brändström, Emil Broed (21 poäng på 32 matcher ifjol), Johan Fredriksson (15 poäng på 25 matcher) och Elias Lindskog (22 poäng på 33 matcher). Den nye forwarden är ryssen Daniil Kulikov som förra säsongen spelade med Wings, Grästorp och senast med Arboga. Han har tidigare visat att han kan göra poäng i Hockeyettan då han säsongen 16/17 gjorde 24 poäng på 24 matcher i Wings. Förutom Kulikov har man även flyttat upp ett fåtal spelare från J20-laget.

Sollentuna slutade förra säsongen 10a i tabellen, men ryckte upp sig desto mer efter jul. Tycker att plats 11-9 är ganska svårtippade mellan dessa tre lag vi valde bland så de kan ändå mycket väl hamna ett par placeringar upp. Vi saknar dock ett par riktigt givande nyförvärv här på både back- och forwardssidan för att tippa laget högre upp i nuläget. Sollentuna har även lånat ut forwarden Fredrik Wink till Kalmar.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Benjamin Johansson
Jonas Moëll Lindgren
Backar:
Daniel Engström
Niklas Larsson
Filip Lindgren
Joel Norén
Gustav Skyttvall
Ivan Sologubov
Felix Såsser
Forwards:

Albin Berg
Joakim Bolinder
Simon Boman
Emil Broed
Kim Brändström
Gustav Eriksson
Johan Fredriksson
David Hoszek
Daniil Kulikov
Lucas Lagerstedt
Elias Lindskog
David Wiberg
Lucas Willner
Fredrik Wink (Utlånad till Kalmar)
Philip Wong

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Sollentuna
12. Trångsund

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!