Lag för lag: Strömsbro IF

 

Tips på slutplacering: 10:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Casper Evertsson

Huvudtränare: Thomas Engman
Assisterande tränare: Mikael Lindholm

Snittålder: 24.06
Snittlängd: 183.19 cm
Snittvikt: 83.06 kg

Nykomlingarna Strömsbro gör sin första säsong i nuvarande Hockeyettan. Laget har som förväntat behållt många av spelarna som var med och tog upp laget från Division 2 i våras, och visst finns det ett par intressanta spelare.

Burväktarna som ska stoppa puckarna från att passera mållinjen är Alexander Flink och John Morelius. Flink är ny i laget och stod ifjol 30 matcher för Valbo där han hade en räddningsprocent på strax under 93%. Morelius är målvakten som tog upp Strömsbro till Hockeyettan och han spelade 19 seriematcher (90.9%) och 9 kvalmatcher (89.5%).

Backsidan består endast av 6 backar och det är väl inte ett alltför dåligt antagande att det kommer komma in ett par fler pjäser där innan serien drar igång. Fyra av backarna är kvar från ifjol, och en av dessa är allsvenskmeriterade Nicklas Strid som gjorde fantastiska 58 poäng på 36 matcher ifjol. De nya är Arkaitx Edgren från Stavangers U21 och Niklas Lindberg från Malung.Forwardssidan är också den tunn, väldigt tunn. Endast 9 spelare är klara och inte heller den positionen lär vara fullsatt. Bland spelarna som finns kvar från ifjol finns det ett par som gjorde riktigt fint med poäng. Vad sägs om Viktor Ehn som gjorde 76 poäng, Adam Löf som gjorde 64 poäng och Krister Sundlöf som gjorde 71 poäng? Fyra nya spelare är även klara och det är allsvenskmeriterade Fredrik Strid som inte spelat de senaste säsongerna men som gjort fint med poäng när han väl spelat, Pontus Edman från Arboga (4 poäng på 47 matcher), Kim Persson från Arboga (17 poäng på 35 matcher) och Casper Evertsson från EC Salzburg II (57 poäng på 47 matcher) som känns som ett spännande nyförvärv på förhand. Sin sista säsong i SuperElit noterades han för hela 56 poäng(!).

Det är svårt att verkligen bedömma Strömsbros trupp rättvist då den inte verkar vara riktigt nära på att vara spikad och klar. Men av det som finns i laget så verkar det finnas ett par intressanta spelare. Det gäller att spelarna som öste in poäng i Division 2 fortsätter producera även i Hockeyettan och målvaktssidan har potential. Nu har förvisso inte Strid spelat på flera säsonger och frågan är vilken form han befinner sig i, men är han ”sitt gamla jag” så kommer han bli en minst sagt viktig spelare. Vi lyfter även fram Evertsson lite extra. Ska bli skoj att se vad han kan göra i Hockeyettan.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Alexander Flink
John Morelius
Backar:
Arkaitx Edgren
Niklas Lindberg
Nicklas Strid
Pontus Strömsten
Freddie Strömne
Viktor Svensson
Forwards:

Pontus Edman
Viktor Ehn
Casper Evertsson
Adam Löf
Manne Mattisson
Kim Persson
Fredrik Strid
Krister Sundlöf
Jesper Åhlén Hedenström

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Strömsbro IF
11. Segeltorps IF
12. Tyresö/Hanvikens SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!