Lag för lag: Tyresö/Hanvikens SK

Tips på slutplacering: 12:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Adrian Sjöqvist

Huvudtränare: Mikael Erdtman
Assisterande tränare: Calle Olsson

Snittålder: 23.33
Snittlängd: 181.56 cm
Snittvikt: 82.64 kg

Tyresö/Hanviken åkte ur Hockeyettan i våras, men fick en friplats efter att Almtuna i sin tur fått en friplats till Allsvenskan igen. De åkte ur med ett lag som uppenbarligen inte höll i ettan, men har de då rustat sig starkare till nästa säsong? Vi anser inte det.

På målvaktssidan har man ett tungt tapp i att Marcus Due-Boje valt att lämna. Istället kör de nu på Hugo Edlund som endast stod 9 matcher ifjol (89.8%) och 18-årige Viktor Lundahl som flyttas upp från J20. Lundahl stod förra säsongen tre matcher med A-laget i ettan och hade det tufft med en total räddningsprocent på 83.0%.

På backsidan har de fått behålla ganska många spelare, som bland annat lagkaptenen Pelle Carlsson och assisterande kaptenen William Garpenlöv. Samtidigt har de fått in Alexander Sågström från Nacka i Division 2, David Thelin från Skövde och Edvin Hammarlund från Division 2-laget FoC Farsta där han gjorde 29 poäng på 32 matcher ifjol. En på förhand intressant spelare om han kan fortsätta att producera även i Hockeyettan.Framåt har de i nuläget 16 forwards. Vi har redan flaggat för Adrian Sjöqvist som öste in poäng både i Hockeyettan och Division 2 förra säsongen och Felix Liljegren samt Axel Steen är också viktiga förlängningar. Annars är det som sticker ut mest här att Hanviken fullständigt rensat Division 2-laget Värmdö på spelare – Alexander Ahlin (24 poäng på 35 matcher), Joel Ahlin (44 poäng på 33 matcher), Marcus Olsson (30 poäng på 35 matcher), Fredrik Wallman (20 poäng på 31 matcher) och William Gustafsson (27 poäng på 29 matcher) är samtliga värvade från klubben. Kan alla dessa fortsätta göra poäng i en serie högre upp så ser det ju lovande ut, men tyvärr finns det inga garantier för att det blir så.

Vi anser att Tyresö/Hanvikens målvaktssida är försvagad, vilket knappast är till ett lag som egentligen åkt urs fördel. Backsidan sticker inte ut och forwardssidan är lagets klart starkaste lagdel. Även om de tappat en del spelare så har de plockat in spelare med potential från Division 2, men räcker det? Det återstår att se.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Hugo Edlund
Victor Lundahl
Backar:
Calle Bäcklin Neijnes
Martin Carlsson
Pelle Carlsson
Gustav Fröland
William Garpenlöv
Edvin Hammarlund
David Kjerfve
Alexander Sågström
Daniel Thelin
Forwards:

Charlie Ahlberg
Alexander Ahlin
Joel Ahlin
Tim Andersson
Robin Askebrand
William Gustafsson
Felix Liljegren
Jesper Lindberg
Michael Lindberg
Marcus Olsson
Adrian Sjöqvist
Philip Stattin
Axel Steen
Fredrik Wallman
Hannes Öberg
Albin Öst

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Tyresö/Hanvikens SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!