Lag för lag: Tyringe SoSS

Tips på slutplacering: 9:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Denny Deanesi och Isac Hedlund

Huvudtränare: Henrik Alfredsson
Assisterande tränare: Morgan Persson

Snittålder: 22.86
Snittlängd: 183.82 cm
Snittvikt: 85.86 kg

På målvaktssidan har Tyringe den här säsongen ett helt nytt målvaktspar. Man har värvat Joakim Strandberg från Kristianstad som spelat knapert med matcher de senaste säsongerna. Förra säsongen spelade han två matcher (90.0%) och säsongen innan det spelade han två seriematcher (90.0%) och en kvalseriematch till Allsvenskan (100%). Den andre målvakten är Anton Johansson som värvats från Division 2-laget Olofström där han ifjol spelade 28 seriematcher (90.4%) och 11 kvalmatcher till Hockeyettan (91.1%).

På backsidan är Oscar Almberg från Växjös J20, Andreas Anarp från Nybro, Melker Karlsson från Halmstad och Linus Ljung från Grästorp nya. De som valt att förlänga kontraktet är assisterande lagkaptenen Mattias Eriksson, Thage Pettersson och 16-årige Isac Hedlund som trots sin unga ålder spelade 29 matcher i Hockeyettan förra säsongen.

Framåt har man en hel del nya spelare, och faktum är att laget endast har två spelare kvar här från förra säsongen och det är Albin Lindqvist och Belmin Mesanovic. Annars har Tyringe 11 nya forwards och det är italienske landslagsspelaren Denny Deanesi från Sterzing/Vipiteno i Italien (25 poäng på 41 matcher) som representerat landslaget i 10 matcher (varav tre av dessa var förra säsongen), Emil Backman från Troja/Ljungbys J20 som var utlånad 4 matcher till Tyringe ifjol (3 poäng), Oliver Celec från Grästorp (6 poäng på 33 matcher), Jonatan Edlund från Sölvesborgs J20 (26 poäng på 26 matcher), Kevin Eriksson från seriekonkurrenten Helsingborg (16 poäng på 33 matcher), Sebastian Freed Karlsson som varit assisterande lagkapten i Olofström (36 poäng på 46 matcher), Sanny Hafström från Division 3-laget Åstorp (60 poäng på 28 matcher), Emil Larsson från konkurrenten Nybro (11 poäng på 35 matcher), Felix Lidgren från Moras J20 (22 poäng på 47 matcher), Joakim Törnqvist från Vännäs (16 poäng på 28 matcher) och Max Wedjesjö från Kalix (2 poäng på 13 matcher, spelade även 24 matcher med Asplöven ifjol där han gjorde 8 poäng). Celec och Edlund har try out-kontrakt.

Det var en kaosartad säsong för Tyringe ifjol och det är en hel drös med spelare som lämnat inför den här säsongen vilket har resulterat i att laget fått in hela 17 nya spelare. Nästan ett helt nytt lag. Kanske blir det till det bättre, kanske blir det till det sämre. Man har fått in ett par intressanta spelare i till exempel italienaren Denny Deanesi, Max Wedjesjö, Freed Karlsson och dessutom ska det bli intressant att se vad Hafström som gjorde 60 poäng i Division 3 presterar i Hockeyettan den här gången. Hedlund på backsidan är också spännande med tanke på hans ålder. Strandberg är en bra målvakt i Hockeyettan men har haft det tufft de senaste säsongerna. Håller han och hur är självförtroendet? Återstår att se. Hade velat se ännu lite hetare nyförvärv för att placera laget högre upp i vår tippning.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Anton Johansson
Joakim Strandberg
Backar:
Oscar Almberg
Andreas Anarp
Mattias Eriksson
Isac Hedlund
Melker Karlsson
Linus Ljung
Thage Pettersson
Forwards:

Emil Backman
Oliver Celec
Denny Deanesi
Jonatan Edlund
Kevin Eriksson
Sebastian Freed Karlsson
Sanny Hafström
Emil Larsson
Felix Lidgren
Albin Lindqvist
Belmin Mesanovic
Joakim Törnqvist
Max Wedjesjö

Södra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Tyringe SoSS
10. Hanhals
11. Halmstad
12. Helsingborg

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!