Lag för lag: Vallentuna BK

 

Tips på slutplacering: 5:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Erik Persson

Huvudtränare: Charlie Thermaenius
Assisterande tränare: Fredrik Svensson

Snittålder: 23.08
Snittlängd: 183.92 cm
Snittvikt: 82.96 kg

Vallentuna slutade 6a i grundserien förra säsongen, i år tippar vi laget 5a. Är laget bättre? Ja, vi tror att laget kan bli obehagliga om de får allting att stämma.

I målet finns Nicklas Larsson Tysell kvar. Han fick förra säsongen förtroendet i 19 matcher och hade en räddningsprocent på 86.4%. Kollegan hans är ny i år och det är skåningen Linus Gidmark som lämnat Malmös organisation för första gången i sitt liv. Förra säsongen spelade han 27 seriematcher i SuperElit (88.7%) och en slutspelsmatch. Han har även varit uttagen till juniorlandslaget vid två tillfällen.

På backsidan sticker såklart nyförvärvet Tobias Ericsson ut mest. 32-åringen som valt att flytta hem till moderklubben efter flera säsonger i Allsvenskan och SHL, kommer senast från tre säsonger i MODO. Även Fredrik Nordmark är ny på den här positionen och är värvad från Växjös J20. Annars består backsidan av fem spelare som är kvar från ifjol. Bland annat Erik Persson som gjorde 17 poäng på 19 matcher förra säsongen och assisterande lagkaptenen Joel Östman.På forwardssidan har man fått behålla spelare som lagkaptenen Marcus Andersson och Andreas Paulsson som är två spelare som är otroligt viktiga spelare för laget. Laget har även kvar flera poängspelare. Nya här är Marcus Abrahamsson från Leksands J20 i SuperElit (10 poäng på 47 matcher), David Hoszek från Sollentuna (2 poäng på 27 matcher), Jacob Lundin från Huddinge (12 poäng på 45 matcher), Rasmus Rosenqvist från Mörrum (3 poäng på 17 matcher), Wilhelm Stoor från AIKs J20 i SuperElit (30 poäng på 49 matcher) och Kasper Sundqvist från Djurgårdens J20 i SuperElit (2 poäng på 43 matcher).

Vallentuna känns spännande den här säsongen. De skyltar själva med att de ska vara ett topplag den här säsongen. Nu vet vi inte vad de anser vara ett topplag, men riktigt i toppen tror vi inte de hamnar men de kan absolut knipa en Allettaplats. De har nu ett par rutinerade spelare i laget och att få in Ericsson kan säkert motivera spelarna lite extra. Ett litet frågetecken på målvaktssidan som känns lite osäker. Annars har de lyckats behålla flera viktiga spelare och poängspelare samtidigt som de fått in ett par intressanta lirare med. Det blir intressant det här.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Linus Gidbark
Nicklas Larsson Tysell
Backar:
Isak Andersson
Tobias Ericsson
Niclas Ivarsson
Fredrik Nordmark
Erik Persson
Nicklas Sjölund
Joel Östman
Forwards:

Marcus Abrahamsson
Marcus Andersson
Oscar Berghult
David Hoszek
Gustav Jansson
Nicklas Lindholm Schmidt
Jacob Lundin
Andreas Paulsson
Rasmus Rosenqvist
Johannes Sandberg
Erik Stenbacka
Wilhelm Stoor
Kasper Sundqvist
Oskar Söderberg
Viktor Trojmar
Alfred Wredh

Östra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5. Vallentuna BK
6.
7.
8.
9. Wings HC Arlanda
10. Strömsbro IF
11. Segeltorps IF
12. Tyresö/Hanvikens SKDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!