Lag för lag: Vännäs HC

Tips på slutplacering: 6:a
Tips på spelare att hålla ett extra öga på: Kevin Weiskog, Jeppe Holmberg och Emil Norberg

Huvudtränare: Mattias Lund
Assisterande tränare: Anders Näverlind

Snittålder: 21.76
Snittlängd: 181.62 cm
Snittvikt: 82.83 kg

Vännäs kör vidare på samma målvaktspar även den här säsongen. Marcus Evertsson spelade förra säsongen 13 seriematcher (92.8%) och 3 play off-matcher (92.9%) medans David Lindgren spelade 21 matcher med en total räddningsprocent på 90.9%.

På backsidan är bland annat assisterande lagkaptenen Johan Örnberg och Joakim Lövgren kvar från förra säsongen och in har dansken Jeppe Holmberg från Aalborg Pirates i Danmarks högstaliga, Hardy Häman Aktell som är utlånad från Björklöven och Mathias Wikström som även kommer spela med klubbens J20 kommit.

Laget sitter på en gigantisk forwardssida med hela 19 spelare. Här har spelare som bl.a Gustav Grundström (23 poäng på 33 matcher ifjol), Ludwig Niederbach (6 poäng på 10 matcher), Petter Segersten (29 poäng på 32 matcher) och Daniel Spigerhäll (22 poäng på 31 matcher) förlängt kontraktet medans vi hittar spelare som Kevin Weiskog från Västerås (10 poäng på 44 matcher), Emil Norberg som är utlånad från Björklöven (29 poäng på 19 matcher i J20, och 1 poäng på 33 matcher i Allsvenskan), Edwin Enstrand från Skellefteås J20 (23 poäng på 44 matcher), William Eriksson som också är utlånad från Björklöven (52 poäng på 45 matcher i J20), amerikanen Jacob McDowell från Watertown Wolves (spelade bara tre matcher förra säsongen), dansken Henrik Mærsk från Esbjerg Energy i danska högstaligan (5 poäng på 63 matcher) och amerikanen Kevin Loppatto från Manhattanville College (try out) på listan över nyförvärv.

Vännäs är luriga att placera i tabellen inför kommande säsong. Valet stod på en sjätteplats och den sista alletta-platsen, men vi valde tillslut att laget inte riktigt räcker till hela vägen men att de ändå tar stora steg från förra säsongen. De känner sig trygga med sina målvakter och kör vidare på samma som tidigare och på backsidan har de fått in två spännande backar i Holmberg och Häman Aktell. På forwardssidan saknar de knappast konkurrens och det är säkert tänkt att ett par spelare ska spela med klubbens J20-lag. Segerstens förlängning är viktig och väger tungt och bland spelarna som kommit in ska väl Weiskog lyftas lite extra då vi alla vet vad han kan prestera när allt stämmer, men även Norberg känns intressant.

Truppen i sin helhet:

Målvakter:
Marcus Evertsson
David Lindgren
Backar:
Pontus Blom
Alexander Glimtoft
Jeppe Holmberg
Hardy Häman Aktell
Joakim Lövgren
Mathias Wikström
Johan Örnberg
Gabriel Österberg
Forwards:
Filip Bergsdorf
Edwin Enstrand
William Eriksson
Johan Fahlgren
Zebastian Filiz
Gustav Grundström
Alexander Karlsson
Kevin Loppatto
Jacob McDowell
Henrik Mærsk
Ludwig Niederbach
Emil Norberg
Helmer Oskarsson
Ozzy Sandsjö
Petter Segersten
Daniel Spigerhäll
Jonathan Tellström
Kevin Weiskog
Agust Wendt

Norra serien tippning:

1.
2.
3.
4.
5.
6. Vännäs HC
7. Kiruna AIF
8. Kiruna IF
9. Tegs SK
10. SK Lejon
11. Asplöven HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!