Lagkaptenen sadlar om

Bruksorten från Vänerns strand Grums har ett anrikt hockeylag, Grums IK, som nu förbereder sig för sitt andra raka år i Hockeyettan. Likt den lite större klubben Färjestad i SHL som ligger 20 minuter österut, så bygger Grums om i leden.

De senaste årens lagkapten slutar som spelare. Det handlar om 29-årige duracellkaninen Oskar Södergren som nu tar sats mot en tränarkarriär och första steget blir som assisterande i Grums.

Oskar har varit otroligt nyttig i sin roll som spelare. Gjort ett gediget arbete i numerärt underläge. Senaste och hans sista säsong svarade han för 2 mål och 5 assist på 34 matcher. Oskars poängbästa säsong var 12/13 då han i Division 2 stod för 15 mål och 42 assist. Han kommer bli saknad på planen med sitt oerhörda jobb.

I ledarteamet ingår även huvudtränaren Andreas Svensson som tog över A-laget i slutet på vårserien då Rickard Ewen och Magnus Roupé tackade för sig. Andreas hade vid tidpunkten hand om J18-laget och var även föreningens sportchef.

Klubben sätter dessutom in tidigare spelaren 25 årige-Pontus Myrén som assisterande. Pontus hade hand om klubbens J20-lag den senaste säsongen.

Det blir med andra ord en mycket ung tränartrojka som ska föra Grums IK framåt. Blir spännande att följa hösten som kommer.

Ny som sportchef blir även det en fd spelare, 25-årige Robin Forslund, som även kommer föryngra laget gentemot föregående säsong.

Dela inlägg:

Tony Lövgren

Ny skribent här på sidan. Älskar hockey och älskar att skriva. Är med här för att kunna utveckla mitt skrivande och förhoppningsvis ge läsarna något de kan läsa. Skriver i första hand om Värmlandslagen. Finns något intresant föreningarna vill ha ut så kontakta mig gärna på tony.lovgren@div1hockey.com Mvh Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!