Linden bjöd Skövde på tre poäng
Linden hockey gästades på onsdagskvällen av Skövde, en av de förväntade Allettan-aspiranterna.

Matchen startade i högt tempo och båda lagen hade inledande chanser  innan Skövde bjöds på två powerplay i rask takt, det senare i fem mot tre-överläge pga av ”snack”. Ett effektivt topplag tackar naturligtvis för detta och ser till att bekvämt skaffa sig en tvåmålsfördel, vilken skulle visa sig räcka matchen ut.

I inledningen av den andra perioden väckte Linus Ageborg hemmafansens hopp genom ett stenhårt slagskott i nättaket, otagbart för en ändå oskymd Skövde-keeper. Målet resulterade i ny energi för sörmlänningarna, men endast fyra minuter senare bjuds gästerna på två öppna lägen i den normalt så tighta hemma-zonen och det står 1-4 på tavlan. Nytt hopp för Linden när matchens hemma-lirare Christopher Norlin snubblar in 2-4 i periodens slutminut.

Tredje perioden kommer hemmalaget ut hårt och pressar tillbaka gästerna med en stark forcering och långa anfall vilket resulterar i Erik Björlins långskott till 3-4. Skövde gör sedan 3-5 efter slarv i Linden-försvaret men matchen känns ändå öppen. Då sänker nyförvärvet Lukas Carlsson sitt lags poängfunderingar med en mycket ful och farlig cross-checking i egen anfalls-zon! Matchstraffet är självklart och västgötarna bjuds att spela av matchens sista fem minuter i ograverat överläge fem mot fyra. Slutresultat 4-6.

Linden har på kort till mött fyra av de fem topplagen i serien och spelmässigt varit helt jämna i samtliga dessa matcher. Må så vara att man är nykomlingar, men att ta fula utvisningar och dessutom snacka till sig tvåminutare håller inte på någon nivå i något lagspel. De spetskvaliteter som laget förfogar över trubbas av betänkligt då man ideligen tvingas städa av boxplay efter boxplay med stora kraftförluster som följd. Vill laget etablera sig i Hockeyettan har man en hel del att fundera över inför fortsättningen.

/Ice AgeDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!