Målvaktsparet spikat

Idag presenterade Tranås AIF sitt målvaktspar för kommande säsong i form av en förlängning och en återvändare. 

Målvaktssidan har varit savjig i Tranås de senaste säsongerna. Dels på grund av skadefrekvensen men också för att man haft svårt att hitta kontinuitet. Nu står det klart att man kommer satsa på Victor Johnson och Fredrik Bergvik kommande säsong.

Victor Johnson håller hög Hockeyettan-klass nör han får gå skadefri, det har inte varit faktumet de senaste åren. Den gågna säsongen var dock ett steg framåt för nu 25-årige Motala-sonen som just nu rehabar sin senaste operation.

– Härligt med Victors påskrift. Äntligen fick Victor en säsong som var nästan helt skadefri. Mycket kul att få visa vilken bra målis han är. Att efter ett par struliga år äntligen vara där och känna glädje i målet utan att ha ont. Victor är en viktig kugge i laget med sin tävlingsinstinkt och positivitet då han sprider glädje i gruppen men också påminner alla om det hårda jobbet som krävs, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida.

Fredrik Bergvik lånades ut till Tranås under säsongen 15/16 under några matcher och visade då en god högstanivå under en av otaliga skadesejourer på målvaktssidan i Tranås. Efter två år i Hanhals har den Frölunda-fostrade Bergvik valt spel i Tranås kommande säsong.

– Efter utlåningen några matcher från Mora säsongen 15/16 är jag väldigt nöjd nu att äntligen knutit till mig Fredrik till TAIF kommande säsong, efter två säsonger i Hanhals. Fredrik har haft en fantastisk föregående säsong och har verkligen tagit sitt målvaktsspel till en högre nivå. I Fredrik får vi en ambitiös och målinriktad kille som också kommer bidra med tävlingsinstinkt och viljan att varje dag utvecklas och vilja bli bättre, äsger Fransson till klubbens hemsida.

I och med signeringen av Johnson och Bergvik erbjuds Hampus Alexandersson inte något nytt kontrakt efter två säsonger i klubben.

Dela inlägg:

Toni Lappalainen

Tio år på nacken som skribent om svensk hockey, 30 olika uppdraggivare genom åren och finkammatligor som SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, SuperElit, Hockeyettan och Hockeytvåan. Tips och andra ytringar tas emot på toni.lappalainen@div1hockey.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!