Mästarback från Finland klar för Vimmerby HC, som även lånar från HV71

Vimmerby har gjort klart med en ny spelare. Det är den finske backen Sebastian Kauppila, som förra säsongen blev mästare med KeuPa HT i Finlands andraliga Mestis där han spelat de tre senaste säsongerna. Kauppila är inte helt okänd i Sverige, han har nämligen spelat 54 matcher med Asplöven HC då laget låg i Allsvenskan 15/16 samt en match med Kalix HC samma säsong.

– Det är en solid och rörlig tvåvägsback med bra spelsinne och karaktär. Han har dessutom erfarenhet från allsvenskt spel i Sverige och har spelat i ett finskt lag som skördat framgångar de senaste fyra åren. Vi har haft kontakt med Sebastian Kauppila en längre tid, och nu var det rätt läge för honom att komma till oss. Vi hoppas och tror att det blir ett bra tillskott till en redan stark backsida, säger Vimmerbys Klubb- och Sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Laget lånar även in forwarden Joakim Stjern Svensson från HV71. Utlåningen gäller under morgondagens match mot IF Troja/Ljungby.

Svensson har den här säsongen spelat 26 matcher i SuperElit och har noterats för 31 poäng, fördelade på 15 mål och 16 assists. Han har även varit utlånad en match till sin moderklubb Nässjö HC i Division 2 där han gjorde 1 poäng på 1 match.

– En snabb och offensivt lagd spelare, som blir intressant att följa. Vi är tacksamma mot HV71 för en snabb och smidig lösning när vi behöver forwards, säger Stolt.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!