Matchanalys: Borås HC – IF Troja/Ljungby

Det blev ingen större tillställning i Borås igår. Det mest anmärkningsvärda var att gästerna fick lite svårare än tänkt att hänga av BHC i matchen. För när väl det ramlat in ett mål i boråskassen så replikerade hemmalaget några gånger.

Hela kalaset börjar med att Anders Eriksson får läge och puck förbi Ragnewall. Ett ihopslag vid skottögonblicket gör att pucken inte längre är en puck utan en död sköldpadda som letar sig in i trojamålet. Därmed också en fin start för BHC redan efter 02.23.

Som ofta så växer sig gäster in i matchen. Likaså denna gång. Det mest avgörande för BHC denna kväll var att man älskade att inte ge sig själva chansen. Att dra på sig nio tvåor gör ju inte saken enklare att vinna mot en serieledare.

Detta fick man erfara efter 09.57 när Troja kvitterar. Hampus Gustafsson står och stångar framför mål, fångar upp en förlupen puck och fixar till kvitteringen. 1-1 på den i övrigt katastrofalt dåligt fungerande grafiken och TV-sändningen.

När man då trodde att dödsstöten skulle utdelas genom 1-2 av Måns Hansson och 1-3 av Tim Bothén så trodde man fel. Det var här som Troja aldrig lyckades hänga av BHC i denna ganska gråa tillställning.

Reduceringen 2-3 kom efter 35.58 när Victor Romfors botade bänk. Ja, Troja visade också vart man hade sitt utvisningsbås denna match när man drar på sig tre tvåor i andra.

Puasvila i gästernas favör när man i 18 minuter fick öronen att gråta över den absolut mest irriterande TV-pausmusik någon presterat. Stundtals övervägde man att peta ur trumhinnorna med en gaffel bara för att slippa oljudet.

När Alexander Kelgrisen Bjurström hänger dit 2-4, efter 41.15, så trodde nog de flesta att matchen var över. Det tyckte inte Henrik Eriksson som på nedsläpp än en gång reducerar till 3-4 – tio sekunder efter Trojas utökning. Det var match igen.

Dödsstöten kom först efter 55.08 när Martin Fransson skickar in 3-5 från blå när hemmalaget än en gång besökte botbänken. Att det sedan ramlar in 3-6 i empty net tillhör liksom bara saken.

Ja, det blev en ganska medioker tillställning. Denna gången vann Troja helt enkelt på att man är ett bättre lag. Inte för att man spelade som ett bättre lag. Borås stred på bra. Inte så man fick uppfattningen att det var på liv och död men man gjorde ändå sitt bästa för att inte ge upp för tidigt.

När man dessutom har en bra spelande Viktor Andersson i målet så har man chansen att hänga med i matcherna. Det kunde lika gärna blivit ett eller ett par mål till för Troja om inte Viktor hade hållit siffrorna nere för BHC. Viktor Andersson blev därmed matchens lirare.

Troja sitter nu på ännu säkrare mark som serieledare. BHC har parkerat in sig på 11:e plats med Tyringe tre pinnar bakom. En placering man förmodligen kommer behålla resten av serien.

På onsdag möts Troja och KHK. Det kommer inte bli en medioker match för där kommer seriesegern avgöras. Det kommer vara två lag som går in i full utmätning inför Allettan. Då blir det andra tag.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!