Matchanalys: Halmstad HF – IF Troja Ljungby

Halmstad förrådde sig själva genom att inte ge sig själva en chans. Eller snarare sagt så förrådde Troja Hammers genom att inte ge dem en lucka in i matchen.

För med facit i hand så var det aldrig match. Troja hade kontroll från matchminut ett till sextio. Vill man se saken på nåt annat sätt tillhör man de 650 av 705 som såg tillställningen i onyktert tillstånd. För med nyktra ögon fanns ingen dold intrig. Med nyktra ögon var det närmare tvåsiffrigt än mål för Hammers.

 

Första Perioden:

Mikael Roslund gav Troja ledningen efter 16.20. Det var tio minuter senare än förtjänat. Troja ägde matchen från minut ett och gav inte Hammers utrymme att utmana.

Mina farhågor inför denna match var att Trojas blåställ inte skulle vara på. Hela första perioden visade sig att Troja inte behövde blåstället. Hammers åkte runt i sin träningsoverall och hoppades på ett mirakel. Ett mirakel som aldrig kom – eller ens var nära.

För Hammers var verkligen aldrig nära ett mål. Snarare var Troja närmare fler mål än statistiken visar. Det kunde faktiskt varit ett par mål till om bara skärpan funnits där. Mest talande var den utvisning som Alfred Andersson drog på sig efter 02.16 och där Troja skapade två heta chanser i BP medans Hammers faktiskt inte fick till nåt av värde. Detta satte tonen för matchen. Troja kom dit med inställningen att casha in degen. Halmstad hoppades att de tre stjärnlösa och visa männen skulle visa vägen.

I ett stjärnlöst lag blir det kosmisk kollaps när alla åker runt och hoppas att någon annan ska vara stjärnan. Ingen annan klev fram i första perioden och Hammers var lika borta som de tre vise männen utan sin stjärnguide.

Skott: 6-11

 

Andra Perioden:

Efter 33.12 släckte Tobias Törnqvist alla former av guidande stjärnor för de uteblivna vise männen. 0-2 på tavlan och Hammers hade givit upp. Nu trodde de inte längre själva på det hela.

Efter att Carl Ernstig dragit in 0-3 var inte bara stjärnan släckt utan hela Jesu julkrubba stod i full kaos. Troja styrde och ställde som man ville. Nåt man inte ville var att Halmstad skulle vara nära att få in en puck. Sällan ser man en målvakt vara så sysslolös som Anton Svensson var ikväll. Han kändes lika viktig som Josef i det där stallet. Alla vet han var där men han behövde inte göra ett skit för att ändå bli känd som en nolla.

För andra perioden var lika dålig eller bra som den första. Troja gjorde Hammers dåliga utan att för den delen behöva göra sig själva bra.

Skott: 7-18

 

Tredje Perioden:

Där kom proppen. I tredje hade de vise männen äntligen hittat den släckta stjärnan och kunde leverera gåvan till det där bortglömda stallet. Mål nummer 4, 5 ,6 och 7 ramlade av bara farten in för Troja, och det fanns bud på mer.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om tredje mer än att Troja bevakade sin ledning med att göra fyra mål till. För så lite motstånd gav Hammers denna kväll. En kväll som de helst vill glömma och gå vidare.

För tredje perioden ägdes fullt ut av Troja som gjorde lite som man ville.

Skott: 7-15

Totalt: 20-44

 

Sammanfattning:

Jag skrev i ett tidigare inlägg att man inte ska sminka en åsna i förhoppning om att det ska bli bättre. Så var det ikväll. Spelade ingen roll hur mycket smink man försökte lägga på Hammerklubban ikväll. Det hjälpte inte utan alla ärr, finnar, åderbrock och rodnader sken ändå igenom. Detta var ingen match som ska gå till historien utan bara glömmas redan innan truppen duschat färdigt.

För Trojas del ska den dock minnas som en match där man faktiskt lyckas göra motståndarna dåliga i 60 minuter. För så var det. Torkar man av sminket från den målade åsnan så är det just den brutala sanningen som återstår. Troja var tre-fyra snäpp bättre.

Detta är också något jag tagit upp tidigare. Även när Troja spelar på sin lägsta nivå så är de fortfarande betydligt bättre än många andra lag – och vilket påvisar lagets styrka. Hammers däremot är mer beroende av att hela laget får till det i just samma match för att få med sig lite poäng.

 

Betyg:

Halmstad HF

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑         Entrévärdarna

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑     Alexander Edström

⇑⇑       Mikael Roslund

⇑          Carl Ernstig

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!