Matchanalys: Hanhals IF – IF Troja Ljungby

Vem vann backduellen mellan Hanhals Max Lindroth och Trojas Alexander Edström?

Edström gjorde inte sin bästa match i karriären även om han var stabil och fick ihop en assist. Lindroth var nog lite övertänd över att få möta sitt forna lag. Max vann nämligen duellen med sin 4 minuter i utvisningsbåset. Inte bästa sättet att vinna en duell men visar i alla fall på deltagande i matchen och lite engagemang.

Det var två lag som gärna hade tagit – och hade behov av – tre poäng. Ur Hanhals synsätt för att skapa sig lite marginal för jumboplatsen. För Troja gällde det att bibehålla eller minska på gapet uppåt.

Ett lag tog storslam denna match.

 

Första Perioden:

Två lag in på banan. Två lag som såg ut som två effektbegränsade Nissan Leafs med kortslutning i styrboxen. Båda lagen gav bort fina möjligheter till den andra och omgående straffade detta sig åt båda hållen.

Hanhals fick den första bjudningen och förvaltade den väl. Anton Avehag släppte handbromsen och fick pucken förbi Anton Svensson i trojakassen.

I sann sportsmansanda så bjöd ju Hanhals tillbaka när man själva tappade pucken vid sargen och Mikael Roslund kunde förvalta detta på bästa sätt till 1-1.

Innan periodvilan hann även Jonathan Nielsen visa prov på halkkörning när han fick glida in från blå och prickfösa pucken förbi Arvid Söderblom i Hanhalskassen.

Kort och gott kan man säga att Hanhals inledde de tio första minuterna piggast och ledde välförtjänt efter tio minuter. Faktiskt med bud på fler mål då Anton Svensson fick göra ett par kvalificerade räddningar.

Sista tio tog Troja över och då i synnerhet efter HIFs Max Lindroths första utvisning för kvällen. Om Hanhals inledde första tio på en snabbladdning så vann Troja sista tio på djupladdning.

Skott: 11-5

 

Andra Perioden:

Medans Hanhals gick runt och letade laddstolpe matad med ekologisk vind- och solkraftsel så kastade Troja ut den trötta elmotorn och satte in en rak tolva Chevroletmotor designad för råolja.

Hela andra perioden var en enda lång uppvisning av gästerna, som långa stunder körde över hemmalaget. 1-3, 1-4, och 1-5 kom som ett resultat av detta och dessa tre mål var i underkant.

Arvid Söderblom hade inte sin bästa match mellan stolparna denna kväll. Han hade lika förtvivlat svårt att få tag i Trojas avslut som en Volvo BM Buster 400 har svårt att fungera som ismaskin. En kombo som bara inte fungerade. Dock ska man inte lasta Arvid för förlusten då Hanhals defensiv stundtals satt i McDriven o väntade på milkshake.

När Lindholm, Åkesson och Törnqvist släppte sina fastrostade bromsar så small det bara till bakom Söderblom. Hanhals motor och motivation dog lika hårt som en bensinmotor på diesel.

I 20 minuter var det inget snack om vilket lag som bestämde.

Skott: 3-15

 

Tredje Perioden:

Man förväntade att Hanhals hade bytt upp sig från Nissan till Tesla och på så sätt fått lite kusar under huven. Problemet var bara att Troja också bytt upp sig till Koenigsegg senaste hybridmotor på 1500 hästar.

Spelade ingen roll hur mycket Hanhals försökte få grepp på Troja denna kväll. Man kom aldrig i närheten. Man gjorde dock ett seriöst försök i tredje att knappa in underläget men nu hade mullret från sportbilen givit Troja sånt självförtroende att 1-6 rann in av bara farten. Likt en laddad turbo kom Hampus Andréen glidande från kanten och lurade kofångaren av Söderblom i hemmakassen.

Hanhals fick lite av sin skada lagad då Gustav Jonsson tröstmålade 2-6 med dryga tre minuter kvar.

Troja poängkung – Alfred Andersson – hade ingen plan på att gå från denna match utan poäng. Han la en kickdown på blå, klev in mot mål och drog trissan i mål på ren vilja, till slutresultatet 2-7.

Skott: 11-14

Totalt: 25-34

 

Sammanfattning:

I 20 minuter hade Hanhals Leafs häng på Troja Agera. Sen slog turbon igång och Hanhals var chanslösa i 299 av det 402 meter långa dragracet. Hade nog inte hjälpt om Troja ikväll kommit till start med Ladas finaste motor då självförtroendet till slut blev så stort att allt gick in.

Hanhals gjorde sitt bästa men när väl julgranen blivit grön hade man inget att sätta emot. Ibland blir det så när allt går emot och man får ett par tunga mål emot sig. För Hanhals del återstår nu att bryta ihop och komma igen till nästa match.

För Trojas del återstår att se till så tanken är full när matchen startar. Idag, likt tidigare matcher, går man in med lite loj inställning och är inte riktigt på tårna. När det sen lossnar så har Troja de senaste matcherna gjort en Koenigsegg. Man har gått från Agera till Regera.

 

Betyg:

Hanhals IF:

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑         Adam Willig, Anton Avehag

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑

⇑⇑       Johan Lindholm

⇑         Mikael Roslund, Anton Johansson

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!