Matchanalys: Helsingborgs HC – IF Troja-Ljungby

Jag pratade inför matchen om att HHC besitter ett knock-out slag som de delar ut alldeles för sällan. Idag kom slaget och snuddade mulen på den Trojanska hästen. Troja kommer sitta i bussen hem – nöjda med tre livsviktiga poäng – men med en nos som ändå svider lite. En sån sveda man får när man provocerat ett gäng brännässlor. Inte den där olidliga smärtan som en vanlig brännskada ger utan den där som är mer av irriterande och kliande karaktär.

 

Första Perioden:

Troja gick ut och tog kommandot direkt. HHC satt kvar i omklädningsrummet och myste till tonerna av Håkan Hällströms senaste alster. Med andra ord så var man inte alls med på noterna de första 20 minuterna.

Helt rättvist så kom också 0-1 till gästerna när Hampus Olsson fixade in pucken bakom Daniel Wahlberg. Klockan hade hunnit till 07.40 när backarna Johansson vaskar fram läget på blå och får pucken mot mål där Olsson hade parkerat.

Efter detta fortsatte Troja att ösa på och fler nätkänningar hängde i luften. Visst, HHC kom i sina kontringar emellanåt men Troja hade – som vanligt – spelet och bud på mer.

13.11 så avlossade Jonatan Nielsen sin kanon och fixade 0-2, framspelad av Edström och Sjögren. Åter igen finns det inte mer att säga än att det var fullt rättvist.

Resten av perioden ägdes även den av gästerna som visade upp bättre disciplin och högre tempo än kvällens värdar. När ett lag för matchen på ett sådant tydligt sätt brukar det också sluta med att någon puck smiter förbi.

Skott: 6-17

 

Andra Perioden:

Troja är seriens bästa lag i första och tredje perioden. Troja är också ett mediokert lag i andra. Man gjorde inget undantag ikväll. Ut – med förmodade grava hörselskador efter Hellström – kom ett pånyttväckt HHC. Om Troja styrde och ställde i första så var det vad HHC gjorde i andra. Helt plötsligt var man överallt och ingenstans. Man gjorde det svårt för Troja genom att störa och sätta press högt upp i banan.

Således fick man också en välförtjänt reducering redan efter 20.41. Johan Zarwel skicka in pucken bakom Anton Svensson.

Efter detta fortsatte HHC den inslagna vägen och fick Troja att framstå som att hästen fått kvarka. Man bröt uppspel, fick spelvändningar och på detta några riktigt kvalificerade avslut. Man krönte sig fina period i perioden genom Casper Åkessons friläge efter 38.07. Casper fick isär benskydden på Svensson och kunde behagligt lägga in kvitteringen.

Troja såg stressade ut i andra perioden. Tränare Forsberg försökte bryta mönstret med en time-out efter fem minuter med sparsamt resultat. HHC fortsatte att göra en bra period. Det var inte förrän efter femton minuter av perioden som Troja åter igen började få kontroll ute på isen. Med det härliga resultatet att HHC fick sitt friläge efter ett lite konstigt Trojabyte.

Skott: 8-14

 

Tredje Perioden:

Troja gör i regel bra tredjeperioder. Denna kväll var inget undantag. I inledningen på tredje önskade nog de flesta i HHC sig tillbaka till den trumhinneförödande Håkan Hellströmplattan. Troja kom ut och körde över HHC gång efter gång. Det var mer tur än skicklighet att det tog ända fram till 49.06 innan Oscar Öhman sköt 2-3, och ledningen tillbaka till IFTL. Detta efter 9 minuter där HHC endast sparsamt fick låna pucken.

Visst fick HHC iväg något skott i tredje men man fick aldrig den där gropen i bröstkorgen över nervositet. HHC var nämnligen aldrig nära. Inte ens i avslutningen och sex mot fem lyckades man etablera något tryck mot trojakassen. Man hade faktiskt stora problem att ens ta sig ur egen zon.

Så därav var tredjeperioden en enda lång segerparad för gästerna.

Skott: 4-14

Totalt: 18-45

 

Sammanfattning:

Sett över tre perioder så var resultatet i underkant. Sett över de verkliga händelserna på isen så hade HHC ett bra grepp på IFTL efter två perioder. Men sen är det det där med HHC främsta egenskap. En egenskap som gör att man alltid hittar vägar att förlora en match man borde haft poäng i. Samtidigt – i de matcher jag sett med HHC i år – så är laget lite för ojämnt och klarar inte hålla uppe spelet i tre perioder. Det kommer alltid nåt mål i baken när de minst förtjänar det.

Troja gör ingen topprestation. Men prestationen de gör räcker denna gång till tre poäng. Fortfarande har man aningen svårt att få till de där solklara chanserna i matcherna – trots att man skjuter på mål i princip i varje byte. Visst fick man nåt friläge ikväll, man fick något två mot en och någon tre mot två. Men ingen av dessa chanserna skapade något riktigt farligt.

På söndag kommer Troja få en riktig värdemätare i KIK som kommer på besök. Ett KIK som efter kvällens förlust kommer slåss med näbbar och klor för tre poäng i en match som snarare handlar om sex.

 

Betyg:

Helsingborgs HC

⇑⇑⇑

⇑⇑          Casper Åkesson

⇑             Johan Zarwel, Daniel Wahlberg4

IF Troja-Ljungby

⇑⇑⇑

⇑⇑          Johan Lindholm, Jonatan Nielsen

⇑            Eric Henricsson, Anton Johansson

 

//Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!