Matchanalys: Huddinge IK – IF Troja/Ljungby

Inför skrev jag att det skulle bli en tråkig match. Det blev det inte. Huddinge såg till att aldrig ge Troja chansen att bli tråkiga.

Det måste sägas att Huddinge spelar en rätt härlig hockey. Det händer saker hela tiden – åt båda hållen. Påminner lite om hur Troja spelade tidigare. Hög press och rätt mycket fart vilket ger öppningar inte ens en tandläkare hade uppskattat.

Med tanke på att Blyge Örjan och Troja nu ungefär har samma självförtroende så fanns all anledning att få matchen till sömnpiller. Det fick man inte. Man skaffade sig faktiskt ungefär absolut den start man inte ville ha.

04.28 in så tekar Björn Jonasson i Trojas zon. Tekningsvinst bakåt och där står Alexander Svensson och semlar in 1-0 mellan Hjalmarssons ben. Absolut inte den start Troja ville ha.

Som alla vet kommer inte en olycka ensam. Minuten senare har Huddinge fixat fram 2-0 efter att för kvällen utmärkte Hjalmarsson, i trojamålet, gjorde sitt enda misstag. En Huddingespelare åkte för fort och hann ställa sig i den puckbana Hjalmarsson hade räknat ut bakom egen kasse. När framspelet kommer till slottet kommer Filip Pilö och kan ganska enkelt utöka till 2-0 efter 05.23.

Här tänkte nog de flesta att Trojas självförtroende i kombo med 2-0 till Huddinge att matchen var finito, adios och good bye. Det var den också. Nästan.

Efter detta så fick vi se 55 minuter av riktigt härlig raggarhockey. Två lag som spelade utan större missar men som spelade sig till chanser. Detta skedde åt båda hållen. En bidragande orsak att det inte rann i fler mål denna kväll måste beskyllas på Sebastian Andersson och Anton Hjalmarsson – de båda målvakterna. För siffrorna hölls nere inte enbart tack vare att båda lagen sköt som gipsvaggade häxor. Båda målisarna nöp faktiskt fast de puckar som gick mellan järnrören.

Trojas powerplay hackade betänkligt denna afton. Eller man kan inte ens kalla det powerplay. Det bestod i att Troja – med en man mer på banan – hämtade pucken ur egen zon, transporterade den till främre delen av mittzon och sedan åkte ner bakom eget mål för att börja om ovan stående meningslösa rutin. Varken i en eller två man mer så fick man egentligen till ett uppställt spel mer än undantagsvis. För det får man som pris min finaste skämskudde.

Ja, om någon Huddingesupporter läser detta så skratta inte. Huddinges powerplay var inte heller bra. Ni vann örngottet till tidigare nämnda skämskudde.

Efter halva matchen fick vi i alla fall se kvällens delikatess. En delikatess signerad Jesper Emanuelsson. Jesper tar sig in och fram på vänster sida. Framrusandes mot Sebastian Andersson så trodde ungefär alla – inklusive vadderade Andersson själv – att passen snett in bakåt skulle komma. När det var helt uppenbart att det inte fanns på kartan att Emanuelsson skulle avsluta själv så tjuvade Andersson från sin första stolpe. Big mistake. För Emanuelsson åkte där med sin sockerdricka och väntade på att det skulle hända. För när det hände så hittade han ändå en lucka på första stolpen. En lucka som inte fanns för Emanuelsson var ju redan så långt förbi målet att han upplevdes som kylarprydnad på ismaskinen.

Emanuelsson såg till, efter 28.32, att det fortfarande fanns lite hopp kvar för Troja. Emanuelsson fixade helt på egen hand reduceringen.

För före och efter det målet såg det ut som vanligt. Chanser fanns åt båda hållen men lagen avslutade på registrets alla sätt utan att pucken kom över linjen.

Med tio minuter kvar får också HIK chansen i fem mot tre. Denna gången förvaltar man det bra och Robin Sjörén utökar till 3-1, efter 50.19. Om den olivodlande greken drog hem efter 2-0 så stängde nu hela olivbranschen ner då matchen var avgjord. Det fanns nämligen ingenting som tydde på att Troja skulle komma tillbaka. Man kom nämligen knappt in i HIK:s zon.

Alexander ”Kelgrisen” Bjurström har inte riktigt fått det att lossna i Allettan. När det såg som absolut sämst ut för en reducering så kliver han ändå fram och lyckas trycka in 3-2 på en retur. Tiden var 57.59. Ingen såg det målet komma och det var absolut inte välförtjänt.

Ännu mindre förtjänt var kvitteringen med 25 sekunder kvar. Noa Lindqvist-Muci får öppet mål efter en retur på Bothéns skott. Kvitteringen – helt orättvis sådan – är ett faktum 59.35.

Matchen går sedan till straffar där HIK:s Fredrik Renström till slut avgör. 2 pinnar till HIK och en mirakelpinne till Troja.

Huddinge kommer fortsätta ta sina poäng. Troja har fortsatt problem med självförtroendet. Inte bara hos enskilda spelare utan hela laget igenom. För misstag kommer från alla tänkbara positioner nu. Det är faktiskt bara med en bra gnutta tur i läderportföljen som man tar med sig poäng från Polarfrosthallen. Man förtjänade det inte.

Samtidigt ska vi ha i åtanke att kapaciteten finns och att den kommer återkomma till Troja. För även när man är genomgående lika kvalitétsövertygande som ett billigt köp på Wish så är man ändå ett svårslaget lag. Det fick Huddinge erfara. Begår inte Troja misstag så är man rätt svåra att göra mål på. Den dagen det lossnar framåt kommer man inte vara roliga att möta. Som jag skrivit tidigare så är Troja inte bara en tung maskin i år – man har dessutom spelare som med helt individuella prestationer kan avgöra matcher. Det har man saknat de två tidigare åren.

Så ha bara tålamod. Det är nu formsvackan är som bäst. Inte i mars eller april. Det är i april som de andra lagen ska vara så rädda för Troja att de inser att det aldrig är för sent att ge upp.

PS. Huddinge kommer vara ett av de lag som kommer vara med fram i april. DS.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!