Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Bodens HFRecept på norrländsk kvalsoppa:

Ingredienser:

 • 2 stora påsar flax
 • 4 fräscha boxplay
 • 75kg Endre
 • 2 skottkärror stolpe in
 • 1000kg medstuds
 • 24st hotellnotor
 1. Blanda medstudsen och stolpe in i en stor cistern.
 2. Reducera blandningen i PIM
 3. Rör ner flaxen sakta under omröring
 4. Skär Endre in helikopterstora klyftor
 5. Tillsätt Endre när vätskan nått 100°C
 6. Låt sjuda under 60 minuter
 7. Krydda av med 24 hotellnotor
 8. Låt soppan vila 21 timmar innan servering

 

Servera soppan så länge servetterna är varma.

 

Ja, ungefär så kan man beskriva dagens match. Boden gjorde precis som de borde göra. Man minimerar allt och hoppas på att det rinner förbi något framåt. Det var så det blev.

 

Första Perioden:

Gästerna inleder bäst och det tar inte lång tid innan man får chansen. Efter 01.54 gör Jonathan Tholander 0-1 efter att Petter Sundqvist räddat hem en puck på offensiva blå. Han serverar Jonathan i slottet och efterföljande handledare smiter förbi Ragnewalls armhåla. Ett tidigt ledningsmål helt i linje med vad man kan önska som bortalag.

Faktum är att Troja inleder som man brukar. Man sätter inte ner foten de första tio och markerar vem som har hemmamatch. Man låter Boden friåka runt utan att stressa för hårt.

Boden gör samma sak. Lite allmänhetens åkning i hela första perioden.

För det var två lag som på förhand bestämt sig för att inte bränna allt gummi under matchens första 20 minuter. Det var ganska avvaktande. Chansmässigt hade Troja kanske bättre avslut men ändå inte på den nivån att den norrländska kissemissen osade av bränd svett.

Första perioden till båda lagen.

 Andra Perioden:

Det var nu som Trojas träning började. Man körde spel mot ett mål i exakt nitton minuter och trettioen sekunder. För så överlägsna var Troja i andra. Man körde helt enkelt sönder Boden. Inte på ett desperat sätt utan på tyngd och kvalité. Men det saknades en liten detalj.

Endra hade nu intagit upp- och nerposition. Claes räddade puckar han såg, puckar han inte såg och puckar som sågade sig utanför stolpen. För till skillnad mot tidigare Trojamatcher så hade man kvalificerade avslut mot mål. Men den där lilla gummisaken hade bestämt sig för att fastna i helikopterclaes tighta benskydd.

För det enda som höll kvar BHF i matchen var två saker. HelikopterEndre och Trojas mediokra powerplay. En spelform man borde avgjort i redan i första perioden. En spelform som man haft svårt med hela säsongen men där man ändå envisas med att skicka in samma femma att börja.

För kort och gott så osade Trojas PP mest hett i första försöket med förstauppställningen i första perioden. Då spelade man pucken djupt och ibland dubbeldjupt – vilket ledde till att Bodens box till slut satt i Endres knä. När sedan Nielsen fick avlossa sin kanon så kunde han göra det från åtta meter.

Resten av Trojas PP såg ut som följer: In med Öhman, Åkesson, Edström, Nielsen och Olofsson. Spela runt pucken en stund tills Nielsen kanske kan skjuta. När Nielsen väl sköt så var situationen över. Något som vi sett stora delar av säsongen. Det finns två saker som är helt urvattningt sönderlästa. Det ena är bibeln och det andra är att Nielsen ska skjuta i Trojas PP. Därför blir det statiskt och odjupt vilket gör att att även en måttligt förståndshandikappad schimpans kan boxplaya sönder den uppställningen.

Ett sönderläst PP var inte vad Troja behövde mot ett desperat kämpande Boden.

Men andra perioden var likt förbaskat en defibrillering av Troja. Gästerna kom knappt över röd i form av något som kan liknas vid anfall. Snarare såg det ut som ett urvattnad första majtåg i Övre Sopporo. Det var glest och kort.

Därför var det ju helt logiskt att Boden skulle få 0-2 genom Marcus Sandström efter 39.31. Lite trassel bakom Ragnewall och Marcus kan carambolestöta in pucken – halvliggandes på rygg. Så otroligt ospeglande av matchbilden men fortfarande ett mål.

Det är mål som räknas.

 

Tredje Perioden:

Den formidabla utspelningen av Boden fortsatte. Boden spelade inte av tredje perioden. Endre vann tredje perioden åt gästerna. För hade logik gällt vid en hockeymatch så hade denna match varit över och begravd redan långt innan tredje.

Men Boden hade sin Endre i helikopterläge denna kväll och därför vinner man.

Efter 58.52 reducerar Mattias Åkesson med en klassisk lakritspuck. Han slänger iväg från tekningscirkeln och denna gång letar sig trissan hela vägen igenom.

Troja hade inget speciellt hett den sista minuten. Dock betyder nog Åkessons mål ungefär 300% psykologiskt inför matchen imorgon. Målet visade nämligen att gummit kan slinka in trots att det inte finns medgivande från Boden. Ett psykologiskt viktigt mål.

För tredje perioden var inte mindre till Trojas favör. Snarare så var det eget snöre man föll på.

Boden gjorde däremot en riktigt heroisk insats i två perioder. Det ska de ha all cred för.

 

Sammanfattning:

Boden vinner inte rättvist. Boden vinner för att man får in två skitmål medans Troja är ineffektiva. Boden vinner för att man har en Endre som ger Boden chans att vinna. För Endre gör många fantastiska räddningar denna kväll. Boden i sin tur gör inte många misstag men blir ändå sönderkörda av ett bättre Troja som helt enkelt förlorar mot just Endre.

För där ligger förklaringen till kvällens match. Boden vann målvaktsmatchen.

Om matchen ser likvärdig ut imorgon så kommer Endre behöva ta fram en nivå han aldrig sett innan. För så överlägsna var Troja. Så disciplinerade var också Boden denna kväll.

 

// Mr TroyDela inlägg:

5 thoughts on “Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Bodens HF

 • 7 mars, 2020 kl. 14:56
  Permalänk

  Payback efter att vi GAV bort matchen till Troja i tisdags.

  Dessutom hade Boden också en massa missade PP – du är litet enögd där.

  Annars roliga matchrapporter, ofta spot on.

  Svar
  • 7 mars, 2020 kl. 20:48
   Permalänk

   Man kan inte säga att ni gav bort matcherna i Ljungby. Troja fick slita ont för att ro hem det. Riktigt ont.

   Svar
 • 7 mars, 2020 kl. 16:21
  Permalänk

  Så skönt att Boden vann…. mr troys värld kollapsade

  Svar
  • 7 mars, 2020 kl. 20:48
   Permalänk

   Mr Troy kollapsar aldrig. Lite grinig ibland men aldrig kollaps. 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!