Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Det blev helt som förutspått. Troja tar hem det som man brukar mot Hanhals. Man gör det dessutom med snittmarginalen på tre mål. Därav inget konstigt och nytt att rapportera. En stabil seger helt enkelt.Det som inte riktigt blev som tänkt i denna match var Hanhals. Kingsen bjuder på någon form av pophockey inspirerad av det skränigaste raggarbandet man kan uppbringa. Man bjöd upp till en match som blev betydligt mer böljande än någon kunde förutse. För lika intensivt roliga som man var i anfallszon och i sin forechecking – lika usla var man på egen planhalva. Men fantastiskt poppigt var det. Elvis ft. Lady Gaga med Meduzas texter är nog det närmsta vi kommer i beskrivningen. Det var full fart och halvvulgärt raggigt från första till sista minut.

 

Första Perioden:

Transportsträckan för Troja hade inletts. Frågan man ställde sig var hur många minuter det skulle ta innan 1-0 var ett faktum. Det Troja inte visste var att Hanhals denna afton skulle pressa trojabackarna så hårt att de fick blunda och gissa vart de skulle spela pucken – åtmindstone stundtals. För någon större anstormning från hemmalaget blev det inte.

Det som däremot blev så var det 0-1 på tavlan. Fabian Krantz stöter fram i mitten och skyfflar in puck, skivspelare och allt bakom Anton Svensson i trojamålet. Allt detta så tidigt som 2.43 in i matchen. Förarbetet gjordes av Ludwig Niederbach och Fredrik Johansson. Detta var kort och gott ett sånt mål som man bara gör när man spelar pophockey. Man tar sin in i zon och sedan vräker man sig mot mål.

Mattias Elfström representerade Hanhals förra året. Som bekant så är alltid släkten värst. Mattias var en värsting denna kväll. Efter 4.07 smäcker han in kvitteringen på Mattias Åkessons pass. Åkesson fick pucken serverad till sig på ett sätt att endast Roger Pontare hade haft kapacitet att sjunga om på den indianstämman endast han kan leverera. Man får inte drälla med pucken i egen zon på det sättet om man vill ta poäng mot Troja.

Dryga minuten senare får det lilla raketen Eric Henriksson möjligheten att trampa förbi sin Hanhalsback. I det friläge som följde fick han korrekt med sig en straff. Straffen förvaltades av Karl Olofsson, på ett sätt som skulle ge ett massivt hack i Carolas julskiva. Det vill säga inte alls. En ganska lam straff faktiskt.

I tio minuter efter detta så var raggarhockeyn ett faktum. Inget lag raggade bättre än det andra. Både Troja och Hanhals körde på i ett vettigt tempo. Ett tempo som kanske var i Kings överkant men jobbar man bara tillräckligt hårt så kan det komma utdelning. En utdelning som kom som ett resultat av att man stressat upp Troja rätt ordentligt.

1-2 skickade Niklas Torgerson in på kontring. Emil Backman visade kyla och väntade in Niklas framfart. När väl passen kom så small det direkt. Gästerna tar ledningen efter 14.52.

Det som sannolikt hjälpte Troja att slappna av en aning så var det kvitteringen efter 19.21. Victor Romfors knycklar in pucken från bakom förlängda efter förarbete av Hampus Olsson och William Romfors.

Perioden var till ända. En period där Hanhals satte Trojas musikaliska hockeykapacitet på prov.

 

Andra Perioden:

Vilken refräng som coach Roger Forsberg tog till i pausen vet inte många. Men valsen hjälpte i alla fall. Troja fick i början på andra för första gången något som kan liknas vi kontroll på matchen. Man stoppade Hanhals redan innan de fått ner pucken djupt samtidigt som man själva stressade gästerna till misstag och slarv i egen zon.

I mer eller mindre tio minuter så visade man prov på att man kan styra händelserna när man vill. Gästerna hängde stundtals på hälarna och belönades med att få näta botbänk efter 31.52.

Som alla vet nu så har Troja ett av seriens bästa PP. Som vi också vet så har Hanhals seriens sämsta BP. Det kan bara sluta på ett sätt och detta efter tretton sekunder.

Den så usla värden och tillika släktingen Mattias Elfström gör sitt andra mål för kvällen. 3-2 till Troja efter ett fint triangelspel mellan Elfström, Olofsson och Romfors.

Ja, alla har ju den där kompisen som inte kan acceptera andras musiksmak. Hanhals kommer till match och lirar sitt Gaga/Meduza-pottpuri. Mattias är i detta läge så ofin att han istället bestämmer låtlistan för kvällen. För om någon trodde att han var klar med sitt usla värdskap så tror ni fel.

Men kort och gott så går andraperioden till Troja.

 

Tredje Perioden:

Domare Hagman släpper pucken och ganska omgående får Troja sitt tredje powerplay för kvällen. Med 41.50 på tavlan så utökar William Romfors till 4-2 efter att den olojale släktningen och dåliga värden Elfström stått för framspelningen. Med Williams mål så dog också lite av kvällens tillställning. Vi ska absolut tillägga att Mattias Elfström gör en bra match ikväll. Han visade faktiskt varför Troja ville ha honom och varför Hanhals inte hade speciellt stora chanser att få behålla honom. Mattias var ikväll helt enkelt bra.

Inte för att Hanhals slutade med sin raggarhockey på offensiv planhalva utan för att man såg på dem att de själva inte trodde på några mirakel längre. Det blev mer av solospelningar än duetter och trios efter Trojas utökning.

Hanhals fick en liten chans att åter ta kontrollen över jukeboxen när Trojas Åkesson fick sätta sig på botbänken, efter en slashing. Man gör ett par frejdiga försök att få puckarna in runt mål och man gör det inte dåligt. Gästerna hade kunnat få in en reducering här. Men så var det saken med att vara usla på egen planhalva. Deras chans till reducering sumpades och man gav istället Carl-Johan Sjögren möjligheten att knäcka den sista nålen på Kings spelararm. Sjögren kontrar in 5-2 i numerärt underläge. Inte för att det skulle ha någon mer betydelse än bättre målskillnad för Troja då matchen redan var avklarad.

 

Sammanfattning:

Vi ska ge all cred till Hanhals som kommer till match med en härligt inställning. Man hade bestämt sig för att köra och körde gjorde man. I spelet utan puck på motståndarens planhalva så gör man det stundtals riktigt bra. Man naglade fast Troja i egen zon emellanåt. Speciellt när Trojaspelarna bestämde sig för att lite bekvämt dutta runt pucken istället för att snabbt spela sig ur.

Det som var skillnaden ikväll var gästernas spel på egen planhalva. Både med och utan puck. Vi ska inte sminka grisen här utan precist beskriva hur det såg ut. Det såg inte bra ut. Man bjuder på alldeles för mycket. Inte bara taskiga puckmottagningar utan även rena och skära indianare. Tyvärr finns det inget lag i hela ettan som är så dåligt att man inte kommer kunna utnyttja minst ett par tre lägen att göra mål.

För Trojas del så skaffade man sig lite svårigheter då man gick in i matchen med lite naiv inställning. Man trodde nog att Hanhals skulle åka runt lite halvhjärtat och hoppas på något mirakel. Det tog en period för Troja att inse att Kings skulle ösa på framåt i forechecking. När man väl insett detta så ryckte man upp sig och gjorde det man behövde för att vinna – men inte mer.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Konversera? Mail to: mr.troy@div1hockey.comDela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!