Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Min gissning inför den här matchen var att det skulle bli en tillknäppt och målsnål tillställning. Det blev det inte. Efter en mållös förstaperiod rasade målen in i rask takt och framför allt åt det ena hållet.

Kort och gott så blev det aldrig den match som förutsättningarna egentligen tydde på. Troja vägde tyngre denna afton och bjöd Hanhals på en uppvisning i hur mål kan ramla in lite hur som helst.

 

Första Perioden:

In på banan kom ett Hanhals Kings som valde att ta kommandot i matchen. Efter nedsläpp visade Kings upp en forechecking som ställde Troja i jobbiga lägen då man inte riktigt var alerta. Kings fick, som ett resultat av detta, också med sig två PP där de fick chansen att ta ledningen. Ur dessa PP kom egentligen ingenting av värde.

Sakta men säkert växte Troja in i perioden och ju längre den led tog man för sig mer. Trojas två powerplay i perioden kändes därför också lite hetare än Kings två försök gjorde. Dock utan att Troja för den delen lyckades göra mål. Var inte direkt nära heller för den delen.

Man kan väl sammanfatta första med ganska trevlig myshockey där båda lagen åkte runt i hyfsat tempo och försökte ha det lite trevligt på isen. För det hände egentligen inte så mycket – mer än att det var lite mysigt.

Skott: 17-12

 

Andra Perioden:

Andra perioden hade ett annat ansikte. Ut kom Troja som om någon pumpat svaga steroider i den skrittande pållen. Man hade kommandot på ett helt annat sätt. Kings hamnade mer på hälarna och fick kämpa hårdare för att ta sig ur egen zon.

Efter 23.19 kom således Trojas ledningsmål. Carl-Johan Sjögren smällnätade efter en delikat framspelning av Mattias Åkesson, som vann en sargduell när Kings inte lyckades rensa ut pucken.

Efter detta tryckte Troja på i sådär lite lagom mysig takt. Man hade helt enkelt mer kontroll på banan. Detta är ett scenario vi sett ett antal gånger under året. Troja kommer ut till andra som ett betydligt piggare lag.

31.50 på klockan och det small igen. Mattias Åkesson klev in och drog dit 2-0. Knappa minuten senare utökar Troja till 3-0 när Mikael Roslund får läget. Roslunds mål assisteras av han själv och Tom Johansson på ett sätt som nästan är obeskrivligt. Tom når inte pucken på offensiva blå men vinner den ändå fram till Roslund som inte heller når pucken men lyckas ändå få fram den till Johan Lindholm som i sin tur lyckas passa tillbaka till Roslund som kan smälla in den. Ja, ni hör själva. Ingen kan riktigt beskriva hur det gick till men mål blev det och tremålsledning.

Utöver det så hade båda lagen varsitt resultatlöst friläge under perioden. Men sett till sin helhet hade Troja lite mer att säga till om.

Skott: 12-6

 

Tredje Perioden:

Den tredje perioden började precis som period nummer två. Troja fick ett snabbt mål. Denna gång klev Gustaf Berling fram och sprätte upp 4-0 i målvaktens vänstra kryss. Hur stiligt som helst. Vi ska inte heller glömma bort Oscar Öhmans fina framspelning till detta mål. Klockan hade hunnit landa på 41.03 när detta inträffade.

Efter 50:23 var det dags igen. 5-0 gjordes av Johan Lindholm. Som ni säkert redan räknat ut så var ju matchen ändå körd för Kings del redan vid 3-0-målet.

Efterföljande minuter drog Troja på sig två tvåor på kort tid och Kings fick chansen i fem mot tre. Då klev släkten fram och Max Lindroth reducerade till 5-1. Helt i linje med att släkten alltid ska vara värst.

Som brukligt när ett lag leder komfortabelt inför tredje perioden så blir den gärna lite avslagen. Resten av perioden spelades mer eller mindre bara av med några halvtaffliga försök till ensamåkning genom zonerna.

Eric Henriksson hade många aldrig hört talas om innan och under denna match. Mest beroende på att han fick spela ungefär ett byte. En debut han förvaltade på absolut bästa sätt. 6-1 fixade han in på pass av Roslund och Johansson. Grattis Eric till första a-lagsmålet i Troja.

Skott: 9-10

Totalt: 38-28

 

Sammanfattning:

Åter igen avgjorde Trojas tyngd och högre grundkompetens till lagets fördel. När matcher till synes står och väger så lyckas man allt för ofta lirka in ett mål eller två. Vi ska inte heller glömma att Hanhals är ett lag som också försöker spela ishockey på ett lite mer inbjudande sätt och inte bara ställer upp muren på defensiva blå som exempelvis Kalmar och Mörrum. Detta ska Hanhals ha en stor eloge för.

Det var dock inte detta som avgjorde till deras nackdel ikväll utan att Kings begick ett par misstag som Troja utnyttjade skoningslöst. Eller som man också säger – modern hockey som den ser ut. Fler mål görs idag på motståndarens misstag än att själv spela sig till läget. Så jämna är lagen i toppskiktet idag.

Hanhals försökte således ikväll men lyckades inte stå emot när Troja ökade pressen. Troja lyckades också undgå att göra några större egna misstag vilket också gjorde att Kings aldrig fick chansen.

 

Betyg:

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑

⇑⇑              Oscar Öhman, Gustaf Berling

⇑                Johan Lindholm, Carl-Johan Sjögren, Mikael Roslund, Daniel ”Trucken” Karlsson

Hanhals IF

⇑⇑⇑

⇑⇑

⇑                 Max Lindroth

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!