Matchanalys: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

HC Dalen kan vara riktigt bra när de vill. HC Dalen kan vara sådär riktigt disciplinerade att man som åskådare märker att det inte spelar någon roll vad motståndarna hittar på, de kommer ändå vinna. Har man dessutom lite lagom medstuds i matchen och en målvakt som ställer huvudet på isen samtidigt som han spikar tjockplank i målet – ja då vinner man.

Man ska absolut inte ta äran av Dalens seger. De var så värda alla tre poängen. Man ska heller inte ta äran av Trojas insats. De gjorde vad de kunde i 60 minuter för att vända på tillställningen. Men ibland är det bara så att man förlorar trots en energisk insats. Troja och Dalen visade båda upp energi igår. Skillnaden var att Dalen hade bättre tålamod och satt i förarsätet efter sitt ledningsmål.

 

Första Perioden:

Dalen kom ut tungt. De första fem-sex minuterna var det gästerna som höll i taktpinnen och skapade sig några halvfarliga avslut. Sakta men säkert så tog Troja över mer och mer av taktpinnen för att efter halva perioden föra matchen. Allt detta utspelade sig i ett högt och trevligt tempo vilket gav utslag på spelkvalitén. En spelkvalité som stundtals lämnade mer att önska men som kompenserades av att det var två lag som denna kväll tänkte sälja sig dyrt.

Chanser saknades inte. Båda lagen fick puckarna på mål och det var tack vare två stabila målvakter för kvällen som målen uteblev. Wictor Ragnewall fick sträcka sig ordentligt efter pucken ett par gånger för att freda hemmakassen. David Elmgren hade liknade saker att stå i när Troja tryckte på.

Det kunde lika gärna varit 2-2 efter första sett till antal röda målchanser men nu slutade förstaperioden mållös efter att puckinnehavet sakta men säkert växlat från Dalen till Troja.

Skott: 15-10

Fast nu är det ju det här med att en period varar i EXAKT 20 minuter. Kalle Hult i Dalen, älskade att vara exakt igår. Han såg till att ge sitt Dalen ledningen just exakt i sekund 1200 av första perioden. Pucken korsade linjen i det ögonblick hesa Fredrik växlade från inandning till utandning för att braka loss i en hejdundrande signal. Kalle Hult gjorde exakt rätt när han med fyra sekunder kvar fick pucken serverad på sin högra kant och friläget var ett faktum.

Med sju sekunder kvar skapade Troja en av sina bättre chanser för perioden men förlorade returen som sedan skickades till ovan nämnde Hult. 0-1 på tavlan och Dalen till vila med andrum.

 

Andra Perioden:

Troja inledde piggast och satte lite lagom tryck på Dalen. I Dalens första egentliga anfall blev det lite för ivrigt, då inhoppande spelare klev in och stoppade puck på offensiva blå när bytande spelare fortfarande hade flertalet meter kvar till båsdörren. Givetvis belönade domartrion detta friska inslag med en tvåa för too many players.

Efterföljande PP gjorde Troja bra. Man fick in en del puckar och avslut på mål. Hade det inte varit för Dalens David Elmgren hade kvitteringen kommit. Han räddade – på ett eller annat sätt – med de flesta ingående kroppsdelar som han satt ihop med denna kväll.

Julius Selle Larsson var det som fick coachens förtroende att sitta av Dalens lagstraff. 25.30 kom han in på isen, 25.40 uppstod en strulig situation på Trojas offensiva blå, 25.41 kom Julius Selle Larsson som skjuten ur en kanon och fick ett friläge. 25.46 var friläget över när han drog Ragnewall lite lätt i sidled för att avsluta med trissan på rätt sida linjen. 0-2 på tavlan och ett Dalen som nu cementerat sin ledning.

Resten av perioden såg ut som den första. Båda lagen spelade i ett högt tempo och försökte efter förmåga att spela matchen så bra som möjligt. Resultatet blev åter igen att det kunde upplevas lite hafsigt och det är inget annat än just konsekvensen av spelare som spelar på toppen av sin hastighet. För tempofattigt kan man inte säga att det var.

Skott: 17-12

 

Tredje Perioden:

Dalen hade full koll på detta. Troja försökte och de gångerna man fick vittring på reducering så stod kvällens matchhjälte i vägen. David Elmgren var bra denna kväll.

Dalen behövde inte chansa i tredje. Man kunde fortsätta med sin vinnande disciplin och styra ut Troja mot sargen. Ibland lyckades man bra men man ska heller inte glömma att många puckar passerade eller träffade Elmgren i målet.

Dalen hade också sina chanser. Man ska inte glömma att Ragnewall också gjorde en bra match i Trojakassen. Flertalet röda avslut som han fick avstyra under kvällen.

När utdelningen uteblev så hände det klassiska. Trojas frustration växte och för att kompensera detta valde man att ta dumma utvisningar. När till och med en så lugn spelare som Mattias Åkesson drar på sig en frustrationsslashing med minuten kvar – ja, då vet man att Dalen gjort det väldigt jobbigt för Troja denna kväll.

Skott: 10-8

Totalt: 42-30

 

Sammanfattning:

Det var Dalens kväll. Man imponerade inte spelmässigt men man imponerade gällande matchplan och hur mycket man ville ha dessa tre poäng. Dalen ville detta lite mer än Troja ikväll. Dalen behövde dessa tre poängen lite mer än Troja gjorde.

Ser man på enbart tredje perioden så räknade jag det till minst åtta täckta skott från Dalenspelarna. Vill och vågar man offra sig på det sättet så vinner man matcher även om det offensiva kanske inte är på topp.

Troja gjorde absolut ingen dålig match. Man hade inte marginalerna med sig utan puckarna studsade i alla riktningar utom just Trojas väg. Vilket i normalfallet också drabbar det lag som för kvällen är lite mindre heta än sina motståndare. Men Troja var som sagt inte dåliga. De flesta andra lag i serien hade lämnat Arenan med förlust denna kväll. Skillnaden var att Dalen ville och krigade mer.

Dalen förtjänade sina tre poäng.

Troja får slicka såren och komma igen mot Kalmar HC på söndag.

 

Betyg:

IF Troja/Ljungby:

⇑⇑⇑        Hampus Olsson

⇑⇑          Wictor Ragnewall

⇑             Alexander Edström

HC Dalen:

⇑⇑⇑         David Elmgren

⇑⇑            Julius Selle Larsson

⇑              Patrik Magnusson

 

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!