Matchanalys: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

Stor låga följer ofta liten gnista. ” sa Dante Alighieri

Den lilla gnista som tändes av Anton Johansson utvecklades till ett litet inferno. En liten gnista som fick lite fart av en vindpust som Troja sedan hade stora bekymmer att bekämpa. Återkommer till detta.

Matchen började annars med ett utfällt arsles storverk. Tobias Törnqvist parkerar in bakpartiet som om det vore hans sista fettisdag. TT:s arlse trycker till dalenbacken precis vid uppspelet så att allt går på just arslet. För Dalen.

För vinnaren ur baklyktekampen blir just TT som kan servera fram pucken till KK. Kevin Karlsson vidare till NE. Niklas Enberg vidare till VG. Victor Gagic trycker pucken i mål. VG gör 1-0 till Troja redan efter 02.34. TT:s arselpass till KK får VG i betyg i dubbel bemärkelse för det var ju VG som till slut gjorde att TT:s arsle förtjänade ett VG. Självklart med stor hjälp av KK och NE. Hänger ni med.

När korpen ändå sjöng sin finaste stämma – och Troja hade ett ordentligt momentum i matchen – så passar firma Öhman och Kelgrisen Bjurström att utöka kalaset till 2-0 efter 06.51.

Ett par minuter senare drar dessutom Kevin Karlsson en klockren i ribban efter Röykås Marthinsens utvisning. En utvisning där det var bud på 3-0 till det uppspeedade hemmalaget.

Det var i stora drag en uppvisning av sju matchers uppdämd frustration av Troja. En uppvisning som pågick de första femton minuterna. För sedan var det slut på havre för stunden. Dalen kom in i matchen och hade en serie fina anfall där pucken likaväl kunde studsat igenom utmärkte Ragnewall. Dock utan resultat.

Andra perioden var mer jämn. Bättre avslut för Troja men absolut inte ofarligt för Dalen heller. Man kan säga att matchen stod och vägde en stund. Troja med kontroll men Dalen som smådrogade stimgetingar när de lukta fram något roligt i offensiv zon.

Daniel ”Trucken” Karlsson gjorde sin 801:a match för Troja ikväll.

RESPEKT!

Som en fin tradition i Troja så brukar jubilarer göra avtryck i matchprotokollet. Så även Trucken. På något oförklarligt sätt gräver han ut pucken bakom förlängda mållinjen och får fram den till Jesper Ylivainio – som efter 3-4 matcher gör sitt första mål i Trojadressen. 3-0 till hemmalaget efter 32.07. Ett resultat som både och inte både speglade matchbilden. Absolut att Troja var det bättre laget två men man hade också medstuds idag. En medstuds man fick som bonus av att gå in med självförtroende i alla 50-50-dueller.

Gästernas mesta matador – argast på banan – var Christoffer Persson. Ja, han hade det stundtals lite motigt. Det blir inte bättre när han får en tvåa på sig som kanske inte är en tvåa. Med frustration vänder han sig mot domare Söderlind och säger: ”Men jag har ju klubban i isen HELA tiden”. Med de nya antignällreglerna får man då två bonusminuter om man opponerar sig mot domslut.

Man kan tycka vad man vill om den regeln men det är en regel som är lika för båda lagen.

Eftersom Persson nu blivit medlem i domare Söderlinds bonusklubb så fick han sina fyra minuter på botbänken. Minuter som Jesper Ylivainio på nytt utnyttjade i powerplay. 4-0, efter 42.43, till Troja och alla såg den här matchen som avklarad. Spiken i kistan. Hamstern är död och hjulet har stannat. Karusellen är nedsläckt. Frysen är tom. Allt är klart. Tre nya poäng till Troja.

Men så var det Dantes gnista. Dalen har ett powerplay som består av ren högoktanig bensin. Man får chansen i spel fem mot tre i nära två minuter efter att Troja drar på sig ett lagstraff. Sekunderna senare får Noa Lindqvist-Muci besöka syndabåset. Har man ett PP på över 40% så är det i princip målgaranti i spel 5 mot 3. Så blev det också. 4-1 fixar fixar Anton Johansson efter 48.43. Efter 48.83 kommer den där gnistan som de kommande minuterna skulle utvecklas till full brand.

53.50 in i matchen får Enberg sätta sig i de ensammas bås. Gnistan var tänd och öppen flamma ordnade Martin Röykås Marthinsen med sitt 4-2 efter 54.47. Som bekant – ingen röyk utan eld.

När nu svettpärlorna hängde från manen så gick den öppna flammen till övertänt när Hugo Rostedt reducerade ytterligare en gång till 4-3 med 3 minuter och 19 sekunder kvar att spela. Nu stod Trojas zon i brand.

Det var inte heller utan ett Dalen i lågor hade chans att kvittera på slutet. Man kommer till avslut men nu var också situationen införstådd hos Troja som man fäkta illa med allt man kunde och lyckades avstyra alla försök. Men inte utan att man kom undan med några svedda märken. Det stod en lieman och knackade på plexit de sista minuterna. Det präktiga arsle som inledde matchen kunde också – på ett annat arsligt vis – också avslutat allt med att det hade gått på arlset.

Sett över tre perioder så är Troja det bättre laget. I 40 av 60 minuter är man laget som visar upp mest pondus. Det är också tack vare att man visar upp denna pondus och grundlägger segern de första 32 minuterna som man också tar hem alla poäng.

Men Dalen visade också sista tio varför man är ett lag att räkna med i år. När det såg ut som den fulaste fisk i det sunkigaste vatten – då vaknade de till liv. Ett liv som högg på allt men hugg som började för sent.

Troja har därmed två raka och kommer med en bra känsla in i matchen mot Mörrum på söndag. För Dalen var detta bara en liten grop på den stora resan de kommer göra i år.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!