Matchanalys: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

Bataljen är över. Ett odiskutabelt resultat.

HC Dalen kommer bli en obehaglig överraskning för många lag. För att man uppträder som ett lag. Idag avfärdar man Troja genom de halvtaskiga tennissiffrorna 2-5 och detta helt välförtjänt.

Första Perioden:

Första perioden bestod av ganska böljande spel. Inledningsminuterna ägdes av Dalen som fick till några fina anfall. Troja lyfte sig aningen och utjämnade spelet resten av perioden. Spelmässigt borde den avslutats oavgjort men ändå ledde Dalen men 1-3 till första periodpausen.

Förklaringen är enkel. Trojas backar valde att ta några ganska osmidiga beslut i mittzon. Först ut i denna kavalkad av feltajmade manövrar var #2 Tom Johansson. I valet att kliva fram och försöka bryta eller backa hem och täcka upp så tog han det förstnämnda. Åt andra hållet, i full fart, likt en frustande dalmatin stack Dalens Tholander. Det finns avslutningskvalité i den lirarn. Jonathan visade upp ett par bilder på korv, Ragnewall stod o valde mellan tillbehören, Jonathan skicka in gummit medans Wictor klämde sötsur senap. Riktigt så var det kanske inte men Tholander avslutade med stil och klass. 0-1.

Tom Johansson tog sin revanch. Efter en soloprestation in mellan Dalens backar så sprätte han in gummit bakom Ohre så det stod härliga till. Ohre stod nog mest och fortfarande skrattade åt Ragnewall senapsincident. 1-1

Tilläggas skall att ingen av målen var några tavlor mer än dåligt försvarsarbete. Dock såg inget av målen otagbara ut.

Efter detta skaffade Dalen sig ett PP. Man förvaltade detta klockrent och gjorde 1-2 genom Julius Selle Larsson.

Trojas Jonathan Nielsen ville inte vara sämre. För att blanda sig i senapssoppan så tog han beslutet att på egen hand kliva upp i banan. Hans kliv tog honom ända till offensiva blå där Dalenbacken bestämde sig för stopp. En brytning senare; kommunikationsmiss mellan trojaspelarna; ännu mer korv, senap och ketchup så hade Christian Kristiansson placerat in pucken bakom Ragnewall. 1-3.

Skott 6-8

Andra Perioden:

Andra perioden blev som första fast helt tvärt om. Troja kom ut som ett disciplinerad och tungt lag. Dalen fick börja försvara sig och blev gång på gång söndercheckade av aggressiva Trojaner.

Jonathan Nielsens sista ingrediens i senapssoppan blev hans egna uppfiskade sarg-utpuck. I full fart drog han förbi Dalenbacken (okänt vilket korvmärke han åt på) för att till slut lägga över räkmackan till Gustaf Berling som serverade Ohre en puck upp i taket. 2-3.

I detta skede hade Troja koll. Troja var aggressiva. Troja levererade långa anfall. Dalen hade problem. De flesta trodde nog på en kvittering i detta läget. Perioden avslutades dock med varsitt PP för lagen som inte förvaltades på nåt sätt.

Dock var perioden helt Trojas även om Dalen hade sina uppstick.

Skott 11-4

Tredje Perioden:

Tredje perioden blev precis som andra – fast tvärt om. Troja hade fått påfyllning i tillbehörsstället och kom ut med ketchup på klubbladen. Några minuter senare hade Dalen hunnit göra både 2-4 och 2-5 genom banans bäste spelare – Julius Selle Larsson. Med sina tre mål sänkte han Troja denna kväll.

För tredje perioden bjöd på familjeförpackning av korvtillbehör. Dalen fick flera frilägen att öka på siffrorna. Troja hade däremot slut på energi. Den fina aggressiviteten från andra perioden var som bortblåst. Robustheten i spelet försvann. Felbesluten kom på pärlband. Faktum är att siffrorna till slut var lite i underkant.

Signifikativt för matchen var när Troja Anton Johansson bestämde sig för att ställa ner lådan med tomater. I en situation där Selle Larsson valde att ta raka vägen mellan två trojaspelare tänkte Anton ut planen att kroppsligt proppa denna dalare. Problemet var bara att när Anton tacklade var dalaren redan långt iväg, mot Ragnewall, med puck och allt. För att dubbla portionen senap och ketchup råkade Anton istället att tackla sin lagkamrat. Snygg manöver. Selle Larsson borde skicka tackkort till Anton för hans underbara interference på sin lagkamrat.

Luften hade i detta läget gått ur Troja. Ingen glöd fanns kvar. Ingen ork. Ingen energi.

Resultatet stod sig matchen ut.

Skott: 7-8

Totalt: 23-20

Matchanalys:

HC Dalens kedja med #12 Oskar Josefsson, #26 Markus Näslund och #27 Julius Selle Larsson var bäst på banan. I synnerhet Julius. Bara att önska er lycka till i seriespelet och att ni fortsätter på den inslagna banan. För övrigt uppträdde HC Dalen som ett stabilt och homogent lag. Per Gustafsson är verkligen nåt på spåren med årets trupp. Mr Troy blev positivt överraskad av insatsen.

Troja lider av två problem. Ett individuellt och ett strukturellt.

På individnivå tas det för många felbeslut som straffar sig bakåt. Detta ser jag egentligen inte som ett problem då det kommer lösa sig när spelarna blivit ”varma” i kläderna.

Det strukturella ligger i den fina tanken att spela sig ur egen zon. Här går förstapassen för långsamt och man tvingas hela tiden möta en uppställt motståndare. Där tror jag förklaringen ligger till Trojas svårighet att komma in och få kvalitétsavslut från slottet. När man väl tagit sig ner i anfallszon är där redan fullt med folk och man börjar snurra i hörnen. Med lite bättre avvägningar i uppspelsfasen kommer detta nog kunna åtgärdas. När man väl fått iväg en bra förstapass finns där en tendens att vara aningen nonchalant med pucken som skapat alldeles för många kontringar och som straffat Troja hårt. Här finns att jobba på.

När Troja spelar bra är de bra. Som i andra perioden. Sen kommer det lite för djupa dippar under matcherna. Jag tror fortfarande att detta kommer lösa sig under seriens gång. Trojas kvalité är såpass hög att vi ännu inte ska vara oroliga.

För när Troja är bra – då blir det också tufft för motståndarna. Vi får hoppas att det var Dalens som skapade kvällens dalar och inget annat.

Dalen å andra sidan kommer in i serien på topp. Ni andra lag – ni är härmed förvarnade.

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: mrtroy15

Tips – Åsikter – Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!