Matchanalys: IF Troja/Ljungby – Huddinge IK

Ikväll fick vi se den målsnålaste 0-0 matchen i historien. Troja och Huddinge bjöd ikväll upp till snetaktad och stukad vals i Ljungby Arena. En match som slutade 0-0 och luktade 0-0 lång väg matchen igenom. Kvällens stora publikupplevelse var att Stefan Lundh ärade tillställningen med ett besök. Förutom det var det – jag citerar Per Bjurmans koncertupplevelse – trevligt men tråkigt.

 

Första Perioden:

Troja tog tag i taktpinnen. Troja försökte. Huddinge stod emot bra. Troja gjorde faktiskt det mesta rätt i första perioden men Huddinge såg till att Trojas försök blev just fruktlösa.

För trots att perioden slutade 0-0 så var det ganska trevligt. Två lag som i alla fall försökte bjuda upp till nån form av dans. Problemet var bara att dansen inte synkade med bandet. Lite som att beskåda rullstolsbugg. 12 inblandade som försöker men som av någon anledning glömt att kontrollera trycket i däcken.

För så såg det ut i första. Man försökte men pucken gick i en helt egen takt. De få gånger som pucken och spelarna lyckades synka takten så stod två, för kvällen, utmärkta målvakter i vägen.

Perioden slutade 0-0 och det är väl svårt att utse någon vinnare.

Skott: 10-9

 

Andra Perioden:

I andra perioden steppade Troja upp. Medans Huddinge fortfarande var kvar i någon form av lågpulsbugg så drog Troja upp tempot till Dubbelschottis i enkel 5/3-delstakt.

Troja svärmade som endast en överförfriskad fiskare skulle göra på en Lasse Stefanzspelning. Med andra ord försökte man allt. Dock lirade som sagt inte orkestern samma tonart som Troja denna kväll.

Ibland är hockeyn sådan. Ett lag försöker och pressar på men trots alla seriösa försök så blir det ändå så att man ibland får hämta ut jackan utan ett enda napp från en dansant dam. Troja försökte verkligen men det gick helt enkelt inte vägen.

En period som gick till Troja.

Huddinge då? Jo – de såg ut som den där sköna killen i baren som vet att han inte kan dansa. Man var faktiskt utspelade i 20 minuter. Det är endast tack vare Daniel Fahlström i målet som vakten inte kom och kastade ut laget från dansen.

Skott: 15-4

 

Tredje Perioden:

De första åtta minuterna ägde Troja fullt ut. Man fortsatte sin dubbeltaktade tequiladans medans orkestern spelade kasedans. Man försökte och försökte men kom för sent, för tidigt eller för olagom in i situationerna för att få dit trissan.

De sista tolv minuterna jämnade spelet ut sig. Faktum är att ju längre matchen led – desto mer synkade blev Huddinge med den uppspelade takten.

De sista åtta minuterna stod matchen och vägde. Det var här publiken började inse att detta kanske inte skulle sluta väl. Huddinge steppade märkbart upp och satte Troja på prov ett antal gånger.

Dock var Huddinge lika mycket i otakt som Troja när det kom till avslut. När de lyckades stod – den för kvällen utmärkte Wictor Ragnewall – ivägen.

Skott: 7-10

 

Förlängning:

Man kan bara säga att i fem minuter försökte DJ:n spela schlagerhits medans lagen letade danspartner till tryckaren. Eller om man ska vara snäll kan man sammanfatta förlängningen med ett *gäsp*. Hände faktiskt inte speciellt mycket.

Skott: 4-3

Totalt: 37-26

 

Straffar:

Till skillnad mot avgörandet mot Grums senast så började nu båda lagen leverera. De fyra första straffarna genererade i mål. Inte alls tokiga straffar heller för den delen. Kresendo kom när Lucas Venuto satte sin straff i fjärde omgången och därmed säkrade två pinnar till hemmalaget. Två viktiga poäng i striden om play-offplatser.

 

Sammanfattning:

Som jag skrev i ingressen. Det var en trevlig men tråkig match. Två lag – som till skillnad mot Grums – faktiskt försökte leverera hockey. Problemet var att man bestämt att dirigenten skulle leverera en fullskalig symfoniorkster medans man själva bara var intresserade att leverara en blockflöjtskoncert. Ja – man kan ha ambitioner men man måste leverera där efter.

Kort och gott kan man väl säga att båda lagen försökte men inte fick utdelning. Båda lagen ville men blev aldrig belönade.

Delad poäng var i slutändan trots allt rättvist.

Till nästa match borde båda lagen byta orkester.

 

Betyg:

Huddinge IK

⇑⇑⇑

⇑⇑          Daniel Fahlström

⇑            Robin Karlsson

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑

⇑⇑         Tobias Törnqvist, Wictor Ragnewall

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!